Чи стануть всі зупинки громадського транспорту у Львові інклюзивними

680 0
Покращувати зупинки є в планах, проте в 2024 році на 100% це зробити наврядчи вийде.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

У Львові провели аналіз зупинок електротранспорту і вияснили, що 22% потребують значних змін щодо покращення доступності. Опрацювання автобусних зупинок ще в процесі. Після перевірки усіх зупинок, конкретні з них почнуть включати в план робіт на наступні роки. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив начальник відділу розвитку вуличної інфраструктури департаменту міської мобільності ЛМР Павло Сирватка. 

«Станом на зараз завершено оцінку доступності зупинок електротранспорту, і ці цифри стосуються саме зупинок трамваїв і тролейбусів. Оскільки автобусна мережа значно більша, її опрацювання ще в процесі. Після завершення опрацювання автобусних зупинок (в тому числі зупинок у інших населених пунктах Львівської громади) будемо звертатися до районних адміністрацій щодо включення робіт по конкретних зупинках в плани на наступні роки», – зазначив Павло Сирватка. 

Читайте також: У Львові з'явилася мапа доступних зупинок електротранспорту 

Він також додав, що, враховуючи обмеження бюджетного фінансування у воєнний час, дійти до показника 100% доступності всіх зупинок протягом 2024 року навряд чи вийде, але оновлення безперечно потрібно для покращення умов користування громадським транспортом.

Нагадаємо, у Львові 79 зупинок електротранспорту, або 22% від загальної кількості, відповідають вимогам інклюзивності. У них висота пасадкової платформи є на одному рівні з підлогою низькопідлогового транспорту і пасажири на кріслах колісних можуть без сторонньої допомоги потрапити в салон. Ще 56% зупинок є частково доступними, тобто маломобільні люди можуть потрапити в транспорт за допомогою пандуса, наявного в салоні низькопідлогового транспорту. Значних змін щодо покращення доступності потребують 22% зупинок. З них 2% – це трамвайні зупинки, які неможливо переробити без капітальної реконструкції вулиць. 

Зокрема, Tvoemisto.tv поспілкувалося з директором департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олегом Забарило. Про те, скільки одиниць нового транспорту закуплять, чому не вдається знайти водіїв та чи будуть підвищувати вартість проїзду читайте в матеріалі. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!