Київ

ДБР оголосило про підозри «беркутівцям», які нищили зброю, з якої розстрілювали учасників Революції Гідності

509 0
З цієї зброї вбили 48 та поранили 90 учасників акцій протесту
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

ДБР повідомило нові підозри екскомандирам «Беркуту», які намагались знищити докази вбивств учасників Революції Гідності. Про це повідомила пресслужба ДБР.

Слідчі встановили, що колишні командир полку та командир роти ПМОП «Беркут», підпорядкованого ГУМВС України в місті Києві, організували перевезення зброї з території місця дислокації ПМОП «Беркут» та незаконно знищили табельну вогнепальну зброю у різних місцях Києва.

«Вони розрізали її на частини абразивним матеріалом та видалили механічним способом маркування серійних номерів. Після цього, залишки зброї працівники „Беркуту“ скинули в притоці Дніпра — річці Віта та закопували на березі», — йдеться у матеріалах розслідування.

Зокрема, знищили 24 автомати 7,62 мм АКМС, одну снайперську гвинтівку Драгунова, три рушниці 12 мм «Форт-500» та рушниця «Форт-12» калібром 9 мм.

Нагадаємо, всього у 2023 році направлено до суду 28 обвинувальних актів стосовно 55 осіб.

Зокрема, крім вищенаведеного кримінального провадження найближчим часом постануть перед судом й безпосередні виконавці розстрілів активістів Майдану. ДБР завершило розслідування щодо 13 колишніх правоохоронців. 20 лютого 2014 року в самому серці столиці міліціонери спецроти виконали наказ вищого керівництва і почали стріляти в мирних учасників мітингу. Тоді загинуло 48 громадян, а 90 отримали поранення. На сьогодні колишні працівники міліції обвинувачуються у перешкоджанні проведенню мирних акцій протесту, умисному вбивстві та викрадені табельної зброї. Слідству відомо, що обвинувачені переховуються на території країни — агресора та стали громадянами рф, але це не звільняє їх від відповідальності.

Також у поточному році за результатами розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках у 2023 році повідомлено про підозру 66 особам.

У ДБР заявили, що розслідування злочинів проти учасників Революції гідності вийшло на фінішну пряму.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!