Де сховатись у Львові під час ракетної небезпеки. Онлайн-карта укриттів

1681 0
На онлайн-мапі вказано місця розташування близько шість тисяч укриттів.

У Львові у відкритому доступі є інтерактивна онлайн-карта укриттів, де мешканці можуть знайти безпечне місце під час ракетних атак. На онлайн-мапі вказано місця розташування близько шість тисяч укриттів. Інтерактивну онлайн-карту укриттів мона переглянути за посиланням. 

Читайте також: А вони відчинені? «Рейд» львівськими укриттями

Також заховатися під час небезпеки з повітря містяни можуть у 16 церквах, розташованих у різних районах міста. Перелік можна переглянути тут. 

Зазначимо, що у ніч на 6 липня росія атакувала Львів крилатими ракетами. Близько першої ночі противник завдав удару з акваторії Чорного моря. У місті пролунала серія гучних вибухів. Російська ракета влучила у багатоквартирний будинок у місті. Унаслідок вибуху два будинки у критичному стані. Тисяча помешкань в радіусі вибуху потребують заміни вікон. Зруйновано приблизно 50 помешкань, великий офісний центр. Також є пошкодження у закладах освіти. Є загиблі та постраждалі. Рятувальники далі продовжують розбирати уламки.

Читайте також: «Я пішла шукати кицю – так і зберегла своє життя»

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що через інформацію про зачинені укриття у Львові під час нічного обстрілу поліція відкрила кримінальне провадження. Під час нічної атаки в укритті, що розташоване за адресою вул. Стрийська, 66, перебувало лише 5 людей. Більшість мешканців будинку, у який влучила ракета, в сховище не спускались. Скарг про закриті укриття за ніч надійшло близько 10. Наразі у поліції надавати будь яку додаткову інформацію відмовляються.

Також мер Львова заявив, що всі укриття на території Львівської громади мають бути відкритими 24/7. Таке рішення прийняли після проведеної комісії з надзвичайних ситуацій.

Тут ми збираємо усю актуальну інформацію щодо наслідків вибухів у Львові.

Додамо, що раніше у Львові здійснили перевірку 6011 укриттів. За слів першого заступника міського голови Андрія Москаленка, були перевірені всі укриття, кількість відчинених становила 81%, придатних для використання серед них – 86%. Tvoemisto.tv також вирішило перейтися укриттями в середмісті. Результати «рейду» в матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!