Депутати Львівської облради виділили частину грошей на підтримку тероборони

1045 0
За виділені кошти придбають засоби зв'язку та системи відеоспостереження.

На потреби сил територіальної оборони Львівщини депутати на сесії облради виділили 5 млн грн. Їх передбачили, внісши зміни до обласної програми «Безпечна Львівщина». Відповідне рішення підтримали 68 обранців.

Левову частку цих коштів скерують на придбання засобів зв'язку для штабів зони та районів тероборони – 4,1 млн грн. Ще 900 тисяч грн витратять на придбання систем відеоспостереження. Деякі з депутатів зауважували, що така сума є дуже мізерною й, насправді, потрібно було не вносити зміни до цільової програми, а перерозподілти обласний бюджет. Про це ще до початку сесії написав депутат від фракції ЄС Олександр Ганущин.

Читайте також: Проректор, пластун та маркетолог. Історії тих, хто вже записався у Львівську тероборону

Також фракція «Народний рух України» вносила на розгляд комісії проєкт рішення про виділення 30 млн грн, проте його таки не розглянули. В облраді пояснюють, що наразі штаб тероборони не знає точних цифр, на які саме потреби та скільки потрібно коштів. Тому їх пропонують виділяти поступово.

Як повідомила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, виділені 5 млн грн є лише частиною грошей, які потрібні для розгортання територіальної оборони в області.

«Сьогодні ми говоримо про суму 5 млн грн. Це сума, яка буде виділена в межах програми «Безпечна Львівщина». Також ми звернулися до облдержадміністрації, як до виконавчого органу, про необхідність прийняття програми, яка буде визначати формування територіальної оборони, починаючи від самих бригад і батальйоні за місцями їх дислокації, потім – наповнення їх резервістами», – каже вона.

Читайте також: «Далі знову буде ескалація». Аналітик про загрозу російського вторгнення

Із її слів, цільову програму департамент з питань цивільного захисту ЛОДА має напрацювати та винести на розгляд сесії ЛОР. Імовірно, це буде ще не наступного засідання, яке має відбудеться 1 березня, бо проєкт рішення повинен бути опублікований за 10 днів до сесії.

Також депутати передали 103-й окремій бригаді територіальної оборони приміщення у смт Немирів, що на балансі Немирівської міської лікарні. 

Нагадаємо, що  Tvoemisto.tv поговорило з командувачем територіальної оборони Львівщини підполковником Валерієм Курком, щоби більше дізнатися про те, як організовують оборону міста та області. Про це читате у матеріаліТакож тут про те, як записатися до Сил тероборони Львівщини. 

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!