Київ

Депутати вигнали звільненого через закрите укриття «слугу» Ратнікова з наради в Деснянській РДА

842 0
Ратніков досі керує у Деснянській РДА

Ексголова Деснянської РДА Дмитро Ратніков, якого президент звільнив після трагедії під зачиненим укриттям, проводив нараду в РДА на тему укриттів. Про це повідомив депутат Київради, керівник фракції «УДАР Віталія Кличка» Дмитро Білоцерковець.

«Звільнений президентом за загибель людей під зачиненим укриттям голова Деснянської РДА, «слуга народу» Дмитро Ратніков досі керує районом! Незважаючи на голосне звільнення, він збирає колишніх підлеглих, проводить наради, ухвалює якісь рішення. Побачив це сьогодні на власні очі, коли потрапив на нараду по укриттях під головуванням Ратнікова. Ще раз: звільнений за провал з укриттями «слуга народу» проводить наради чиновників на тему укриттів!», – повідомив Білоцерковець.

Він наголосив, що рішення на нарадах, які проводить Ратніков, ухвалюються фактично сторонньою особою.

«Він має відповідати за загибель людей, а не диктувати співробітникам РДА, що їм робити. В мене питання: в якому статусі Ратніков зараз проводить наради в РДА? Хто буде нести відповідальність за рішення, які ухвалять на цих нарадах? Адже від цих рішень залежить в тому числі подальша безпека киян. А вони ухвалюються сторонньою особою, яку звільнено за неспроможність організувати роботу укриттів», – підкреслив Білоцерковець.

27 червня Кабінет міністрів вирішив оголосити догану меру Києва Віталію Кличку та голові КМВА Сергію Попку, а також підтримав звільнення  голови Деснянської районної державної адміністрації Дмитра Ратнікова. Від тимчасового виконання обов'язків голів Дніпровської та Подільської РДА звільнено Павла Бабія та Сергія Коваленка відповідно.

Водночас, як стало відомо, Коваленко знову сам себе призначив  виконувачем обов'язків голови Подільської РДА. А Бабій залишається у керівництві Дніпровської  РДА на посаді заступника очільника адміністрації. 

Раніше Рада національної безпеки та оборони ухвалила притягти до відповідальності винних у неналежному стані укритів по Україні та в столиці, а всі захисні споруди привести в належний стан.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!