Для очищення озер на Сихові, у які торік злили нафтопродукти, виділили ще 1 млн грн

1719 0
Минулого року для проведення очистки вже виділили 740 тисяч гривень.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Львові триває процес очищення озер на Сихові, у які торік невідомі злили нафтопродукти. Тоді для проведення очистки виділили 740 тисяч гривень. Щоб продовжити процес, цьогоріч виділили ще один мільйон гривень. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив голова Сихівської РА Андрій Зозуля.

«Частину робіт виконали минулого року. Йдеться про чистку дамби, колектора, ліквідацію звалища побутових відходів. Зокрема, в озеро внесли реагенти, які розчищали його від забруднення мастильними матеріалами. Також розчистили від порослів та береги від аварійних дерев», – пояснив він.

За словами голови Сихівської РА, цьогоріч планують продовжити виконання робіт. Кошти для цього виділили із прородоохоронного фонду. Наразі в районній адміністрації формують технічне завдання, щоб оголосити тендер. Планують, зокрема, зробити арматуру дамби, щоб в майбутньому скид води можна було контролювати.

Читайте також: Зловили понад 200 кг риби і двох черепах. Фоторепортаж з очистки Піскових озер

«Йдеться про те, щоб була можливість легше спустити чи набрати воду в озеро. Там також є дуже багато намулу. Тому плануємо почистити дно озера і вивезти цей намул», – додав Андрій Зозуля.

Зазначимо, що після виливу нафтопродуктів у озера на Сихові, ексочільниця управління екології Олександра Сладкова зазначала Tvoemisto.tv, що водойми були на балансі новобудівного комбінату – їхніми технічними водоочисними спорудами, які приєднуються до колектору р. Зубри.

«Водойми минулого року (ред. – у 2021-му) передали на баланс району, адже новобудівний комбінат збанкрутував, і його територія зараз використовується великою кількість орендарів. Ми впевнені, що забруднення прийшло саме звідти», – підкреслювала вона.

Нагадаємо, що екоінспекція подала проби з озер до екологічної прокуратури.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!