До кінця року на Львівщині планують оновити систему оповіщення

977 0
У січні обладнання інвентаризували.
Умовне фото

Умовне фото

На Львівщині до кінця року планують модернізувати систему оповіщення населення. У січні обладнання інвентаризували. Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

За підсумками інвентаризації локалізували місця, де охоплення населення оповіщенням не достатнє. Упродовж цього року там встановлять додаткові кінцеві сигнально-гучномовні пристрої. Йдеться про дві електромеханічні сирени, які модернізують львівські підприємства. Таким чином сучасні блоки керування дадуть змогу інтегрувати сирени старого зразка в нове електронне середовище.

Читайте також: Львівська облрада таки обмежила некритичні видатки з бюджету

За Урядовим планом заходів модернізація місцевих автоматизованих систем централізованого оповіщення має бути завершена до кінця 2024 року.

«Оновлення систем оповіщення є пріоритетом Львівської ОВА. Також щоденно триває комунікація з громадами області, їм надається методична допомога, в онлайн-режимі вирішується безліч поточних питань», – розповів директор департаменту з питань цивільного захисту Ігор Туз.

Нагадаємо, у 2023 році за кошти обласного бюджету та місцевих бюджетів Львівської області закупили понад 300 сучасних засобів оповіщення. На що скерували 35 млн грн, з яких 20 млн грн з обласного бюджету в межах Комплексної програми «Безпечна Львівщина».

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!