Якою бачить перемогу українка на чужині та що збудують на перехресті вул. Стрийська-Наукова. Підсумки доби

1323 0
Нині 13 липня та 505 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 00:38, відбій – о 02:40.  У Львові та області ніч минула без «прильотів».

За даними КМВА, в повітряному просторі Києва було знищено біля десятка ворожих «Шахедів». На жаль, у Дарницькому, Соломʼянському, Шевченківському, Оболонському та Подільському районах міста зафіксовані випадки падіння уламків. Попередньо, є пошкодження житлових будинків. Двоє травмованих осколками в Дарницькому р-ні: дівчина 19 років та чоловік 23 років, вони у лікарні.

Як повідомляє ДСНС, ще двоє людей отруїлося продуктами горіння, але від госпіталізації відмовилися.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог і надалі зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу понад 35 бойових зіткнень.

Українська авіація завдала 6 ударів по районах зосередження противника та 4 – по його ЗРК. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління, 16 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 4 зенітно-ракетних комплекси та 2 станції РЕБ окупантів.

Читайте також: В Україні розширили професії для бронювання військовозобов’язаних. Що зміниться. Також ухвалили зміни щодо критеріїв визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки.

Та: Куди звертатись львів’янам, якщо не працює система оповіщення під час тривоги. Підтримання гучномовного обладнання відповідальність органів місцевого самоврядування.

Акцент дня: «Чи ви писали номер телефону на тілі своєї дитини?». Розповідь Марини Ткаченко.

Сьогодні подаємо розповідь співзасновниці ГО «Дивовижні» Марини Ткаченко, яка змінила вісім помешкань у чотирьох країнах за час повномасштабної війни, свідомо перейшла з сином на спілкування українською, донатить на нашу перемогу і щодня мріє повернутися до рідного Києва.

«Для мене буде перемогою, коли я приїду до Києва і відімкну ключами свою квартиру, а не чужу, коли ми побачимося з друзями, сім’єю. Я навіть створила список, що зроблю після війни. Хочеться обійнятися, вже не під звуки сирен, прогулятися улюбленими вулицями. Ми будемо обійматися і співати гімн. Я наліплю вареників із картоплею, зварю борщу і покличу друзів на новосілля. На жаль, за столом не буде мого тата, але він завжди зі мною в серці».

Ключові події:

1. Де постраждалим від ракетної атаки у Львові подати документи на компенсацію. На Стрийській працюватиме тимчасовий виїзний пункт ЦНАПу.

На цю ж тему: Львівський університет збирає кошти на відновлення пошкоджених ракетами гуртожитків. У Студмістечку Львівської політехніки знищено майже 1100 вікон і понад 300 дверей. Також суттєвих пошкоджень зазнали й самі будівлі ззовні та приміщення всередині.

Та: ЮНЕСКО проводить 3D-сканування будинку у Львові, який зруйнувала російська ракета. Зібрані дані слугуватимуть підставою для визначення необхідних ресурсів для реконструкції будівлі;

2. В Україні можуть прокласти євроколію. Першими сполучення отримають Львів та Київ. Єврокомісія пропонує сполучити залізничними коліями європейського стандарту 1435 мм українські міста з польським Краковом, румунськими Яссами та молдовським Кишиневом.

Читайте також: Зміни у призначенні виплат для ВПО. Що нового. Їх продовжать, однак не всім.

Виплати не продовжуватимуть особам, які:

  • перебувають за кордоном більше 30 календарних днів поспіль без обґрунтованих причин, що підтверджуються документально;
  • повернулися до покинутого місця проживання;
  • відбувають покарання в місцях позбавлення волі або осіб, що були засуджені за колабораціонізм.

Та: Львів’ян просять зменшити споживання світла. Споживачів просять економити електроенергію з 16 до 23 години;

3. Проєкт будівництва на перехресті вул. Стрийська-Наукова змінили. Що там буде. Відтепер один з апарт-готелів стане офісним центром з підземним паркінгом, а ще один – знизили на 9 м. Водночас змінили функціональне призначення одного з ресторанів.

Загалом проєкт передбачає будівництво одного апарт-готелю, одного офісного центру з підземним паркінгом, спортивно-офісний центр, ресторан та багатофункціональну будівлю з вбудованими приміщеннями громадського призначення, закладами громадського харчування та підземним паркінгом.

Читайте також: У Львові забудовнику, який не зберіг озера на Сихові, відмовили у будівництві шостого будинку. Ділянку, де зараз ЖК, Львівська міськрада віддала в оренду для благоустрою озер.

Та: На яких вулицях Львова найбільш забруднене повітря. Перевищення показників забруднення повітря немає лише на 7 перехрестях із 30 обстежених.

А ще: Олександрівська лікарня отримає паркінг, а в трьох районах Києва з’являться нові зони відпочинку. Місто повертається до проведення конкурсів із залучення інвесторів до проєктів;

4. У Мінкульті анонсували заміну герба срср на щиті монумента «Батьківщина-Мати» на герб України. Публічно обговорять етапи, фінансування, виклики та рішення, інші деталі історичного проєкту.

Читайте також: На хабарі затримали посадовців одного з львівських університетів. Вони вимагали гроші за сесію. У Львові викрили та повідомили про підозру декану та заступнику декана факультетів одного із вищих навчальних закладів;

5. Де на Львівщині побачити давні розкопки і об’єкти, знайдені за останні тижні. На території історико-культурного заповідника «Давній Пліснеськ», розташованого поблизу села Підгірці, 15-16 липня відбудуться Археологічні вихідні.

Читайте також: Вікові дерева Києва планують оголосити ботанічними пам’ятками природи. Зокрема, «Дуб Розкішний», «Шевченківську яблуню» та інші об’єкти.

Та: У львівських парках встановлюють меблі, серед них – лежаки. Їх встановлять у десяти локаціях.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!