Київ

До Києва невдовзі прибуде перша партія вагонів метро з Варшави

1124 0
Загалом столичний метрополітен отримає 60 вагонів.
Фото: Metro Warszawskie

Фото: Metro Warszawskie

Незабаром до Києва з Варшави прибуде перша партія вагонів метрополітену. Наразі приготували до транспортування шість вагонів. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.
 
 

Таку допомогу надала варшавська столиця Києву в рамках підписаної угоди на початку 2023 року. Перед відправкою до України з польських вагонів демонтували різне обладнання, яке не використовують в київському метро.

Постачання всіх 60 вагонів відбуватиметься поетапно протягом цього року.

«Йдеться про передачу рухомого складу серії №717, який також експлуатується й у нашому метро. Отримані вагони насамперед будуть використовуватися як технічні донори для проведення капітальних ремонтів діючого рухомого складу. Але частина цих вагонів буде експлуатуватися як повноцінний рухомий склад на лініях підземки», – повідомив Кличко.
 
 
 
Нагадаємо, на початку 2023 року мер Києва Віталій Кличко та мер Варшави Рафал Тшасковський підписали листа про співробітництво між метрополітенами обох міст, а саме про передачу польською столицею Києву 60 вагонів метро. Йдеться про ту ж серію вагонів №717, які експлуатуються у підземці Києва.
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!