Державне бюро розслідувань очолив львів'янин Роман Труба

2158 0
Конкурсна комісія 16 листопада обрала Романа Трубу директором ДБР.
зображення: Укрінформ

зображення: Укрінформ

Труба кілька років працював прокурором Пустомитівського району Львівської області. Після закінчення Революції Гідності він обійняв у Києві посаду заступника начальника Головного слідчого управління — начальника управління з розслідувань особливо важливих справ ГПУ. Про це повідомляє hromadske.ua.

фото: IA ZIK

Усього на посаду директора ДБР претендували 19 кандидатів. Військовий прокурор Анатолій Матіос отримав два голоси комісії, чиновник Адміністрації президента Олексій Горащенков також отримав лише два голоси, кандидатуру Романа Труби підтримало 9 членів комісії. Його першою заступницею стане Ольга Варченко, за яку також проголосували 9 членів конкурсної комісії.

Читайте також: Свобода проти страху? Чому важливо не дати зам'яти справу Наталії Тріли

Державне бюро розслідувань після повноцінного запуску має забрати слідчі функції у прокурорів та розслідувати всі справи, окрім тих, що належать до підслідності НАБУ.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!