Київ

У тероборони Києва вкрали бронежилети та іншу амуніцію на 3,6 млн грн

508 0
Вкрадене майно продавали за вдвічі нижчими цінами

Військовослужбовці разом із спільниками привласнили майно бригади територіальної оборони Києва. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

За даними правоохоронців, до злочинної групи входили військовослужбовці та цивільні. Перші списували військове майно, а інші займались його продажем.

Організатором схеми був цивільний чоловік, який мав вплив на окремих військовослужбовців. Завдяки їм з частини викрадали бронежилети, шоломи, комплекти одягу, взуття. Це майно вивозили на імпровізований склад у столичному гаражі.

У ДБР зазначають, що речей вкрали щонайменше на 3,6 млн грн. Точну суму з'ясують після проведення слідчих дій та експертиз.

Під час обшуків знайшли значні запаси викраденого, яке хотіли реалізувати через інтернет-майданчики. Для цього вони зрізали бирки з продукції з позначкою, що майно належить ЗСУ та не призначене для продажу.

«Організатора та двох осіб, один з яких військовослужбовець, затримали під час продажу військового майна на суму понад 2 млн грн зі "знижкою" у майже 50%», — йдеться в повідомленні.

Їм повідомили про підозру за ч. ч. 3, 5 ст. 27, ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 410 КК України, які передбачають покарання до 15 років позбавлення волі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!