Київ

Дитяча залізниця у Києві невдовзі відкриє сезон

1043 0
Цьогорічний сезон стане сімдесятим для залізниці.

Дитяча залізниця відкриває сезон у Сирецькому парку з 15 квітня. Це вже 70-й, ювілейний сезон, зазначають у Київській дитячій залізниці.

У квітні й травні (як і у вересні й жовтні) потяги курсуватимуть лише по вихідним дням. Влітку вони також курсуватимуть у четвер і п’ятницю.

У вихідні дитяча залізниця працює з 10:30 до 18:50, а у будні працюватиме з 11:10 до 17:10. Детальніше розклад руху можна подивитися за посиланням.

Вартість квитків

Дитячий квиток у загальному вагоні коштує 50 гривень, дорослий – 100 гривень. Ретровагон буде дорожчим – 60 гривень для дітей і 120 гривень для дорослих; ціна у вагоні класу «люкс» становить 100 гривень для дітей і 150 гривень для дорослих.

Окрім цього, можна відвідати Музей історії Південно-Західної залізниці (40 гривень) і виставки вузькоколійної залізничної ретро-техніки (50 гривень).

Довідка. Київська дитяча залізниця була відкрита 2 серпня 1953 року начальником Південно-Західної залізниці П.Ф. Кривоносом. З того часу понад 30 тисяч юних залізничників пройшли навчання по робітничих професіях залізничного транспорту – машиніст тепловоза, помічник машиніста тепловоза, черговий по залізничній станції, диспетчер руху поїздів, квитковий касир, провідник пасажирського вагона, оглядач вагона, монтер колії.

Довжина колії, замкнутої в кільце, Київської дитячої залізниці становить близько 2,5 км. Крім того, залізниця має 100-метровий віадук та 7 стрілочних переводів. Рухомий склад Малої Південно-Західної налічує 2 тепловози серії ТУ- 7, паровоз Гр- 336 та 6 пасажирських вагонів. Південно-Західна залізниця обладнала навчальні кабінети, навчальний полігон, спортивний майданчик, зону відпочинку для вихованців Київської дитячої залізниці. Діти забезпечуються форменим одягом. Наразі дитячою залізницею опікуються 13 співробітників.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!