Київ

Ексдиректор КП «Київміськсвітло» отримав підозру у розкраданні 840 тисяч грн на ремонті ліхтарів

1049 0
За даними прокуратури, опори зовнішнього освітлення були придбані за завищеними цінами
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Правоохоронці повідомили про підозру екскерівнику КП «Київміськсвітло» у розкраданні 840 тисяч грн. Про це повідомляє столична прокуратура.

Згідно із матеріалами слідства, КМДА своїм розпорядженням затвердила перелік об’єктів для проведення КП «Київміськсвітло» робіт з капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення м. Києва.

На виконання цього розпорядження керівник комунального підприємства доручив підлеглому працівнику провести аналіз цін на матеріали та вироби, у тому числі опори, які необхідні для виконання відповідних робіт.

Працівник КП, до службових обов’язків якого не входило здійснення моніторингу цін, на свій розсуд визначив вартість необхідних матеріалів та виробів, виходячи з комерційних пропозицій двох товариств, які є посередниками, а не виробниками чи лідерами ринку з продажу цього типу виробів. 

Отримані від службовця дані були погоджені керівництвом КП та затверджені на виробничій нараді.

Надалі, КП уклало відповідні договори на закупівлю матеріалів та виробів, у тому числі опор зовнішнього освітлення, та на їх виконання підрядникам були перераховані бюджетні кошти.

Як вказує прокуратура, експертним дослідженням встановлено, що внаслідок неналежного проведення КП «Київміськсвітло» аналізу поточних цін на ринку будівельних матеріалів, договори з підрядниками на закупівлю опор зовнішнього освітлення були укладені за завищеними цінами.

«Констатовані порушення та встановлені збитки у розмірі 840 тис. грн. підтверджено висновком комісійної судової економічної експертизи», - йдеться у повідомленні.

Підозрюваному, який після звільнення з КП «Київміськсвітло» працює в іншому комунальному підприємстві, найближчим часом буде обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, директору Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитру Науменку вручили підозру у розтраті бюджетних коштів. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!