Екскомандиру львівського «Беркуту» продовжили термін перебування під вартою

635 0
Він разом з іншими спецпризначенцями застосували проти мітингувальників фізичну силу, спецзасоби, тощо.
ФОТО: ОФІС ПРОКУРОРА

ФОТО: ОФІС ПРОКУРОРА

У середу, 14 червня, Печерський суд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому командиру львівського «Беркуту» Ростиславу Пацеляку до 12 серпня. Про це повідомляє громадська організація «Адвокатська дорадча група». 

«Слідство вважає, що під його керівництвом співробітники львівського «Беркуту» разом з іншими спецпризначенцями застосували проти мітингувальників фізичну силу, спецзасоби, у тому числі світло-шумові гранати виробництва рф, помпові рушниці, що були споряджені патронами зі свинцевою картеччю», – пояснили у організації.

Читайте також: Львівський «Беркут» брав участь у вбивствах на Майдані. Колишньому командиру повідомили про підозру 

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань у березні повідомило про підозру колишньому командиру батальйону міліції особливого призначення «Беркут». Під його керівництвом підрозділ з Львівщини разом з іншими 18 лютого 2014 року брав участь в умисних діях та вбивствах учасників Майдану. Згідно з останніми даними Державного бюро розслідувань першим убитим під час Революції Гідності був львівський активіст Юрій Вербицький. У квітні екскомандира львівського «Беркуту» Апеляційний суд взяв під варту без права застави. У травні йому оголосили ще одну підозру у рамках справи про розгін протестувальників на Майдані Незалежності у Києві у 2014 році

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!