Київ

Екснардепа і скандального забудовника Микитася випустили із СІЗО і дозволили виїхати з Києва

965 0
Микитась планує поїздку до західного кордону України
Максим Микитась

Максим Микитась

Колишній народний депутат України та одіозний забудовник Максим вийшов із СІЗО. Суд зменшив йому заставу та дозволив тимчасово покинути столицю «за сімейними обставинами». Про це пише ЦПК.

21 липня у Вищому антикорсуді відбулось чергове засідання у справі екснардепа Максима Микитася щодо ймовірної пропозиції хабаря меру Дніпра. На засіданні не було працівників конвою. За даними ЦПК, Микитась вийшов із СІЗО ще декілька днів тому, гроші внесли минулих вихідних.

Сталося це після того, як 11 липня ВАКС продовжив Микитасю тримання під вартою до 8 вересня, але зменшив заставу із 40 до 20 млн грн. Рішення ухвалили судді ВАКС Воронько, Біцюк і Михайленко.

Наприкінці засідання екснардеп попросив суддів дозволити йому з 2 по 7 серпня поїхати в Івано-Франківську і Львівську область за сімейними обставинами.

Прокурор САП не заперечував, але тільки в тому разі, якщо це не перешкодить судовому розгляду.

В результаті судді протокольною ухвалою дали дозвіл Микитасю залишити Київ на шість днів.

Наступне засідання у цій справі призначене на 4 серпня. Обвинувачений обіцяв взяти участь у засіданні через відеозв'язок, а 7 серпня вже прибути на засідання в приміщення суду.

У жовтні слідчий суддя призначив Микитасю заставу у 260 млн грн, але апеляція зменшила її до 100 млн грн. Через деякий час заставу зменшили до 85 млн грн, потім до 80 млн, згодом до 40 млн грн і останнього разу до 20 млн грн.

Нагадаємо, 18 жовтня Національне антикорупційне бюро України затримало колишнього депутата Верховної Ради та експрезидента будівельної корпорації «Укрбуд» Максима Микитася. Його підозрюють у спробі підкупити мера Дніпра Бориса Філатова за 22 млн євро за контракт на будівництва метрополітену в Дніпрі поза конкурсом. Така сума є найбільшим в історії Україні хабарем, який вдалося зафіксувати правоохоронцям. 

Детективи підозрюють бізнесмена та екснардепа у порушенні ч. 4 ст. 369 КК: пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі. Йому загрожує штраф до 930 375 грн або два – чотири роки за ґратами, можлива конфіскація. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!