Київ

Експосадовців банку «Аркада» судитимуть за розтрату активів на будівництво двох ЖК у Києві

752 0
Житлові комплекси «Еврика» та «Патріотика» повільно зводилися ще задовго до банкрутства забудовника.
Офісний центр збанкрутілого банку «Аркада» (вул. Ольгинська, 3)

Офісний центр збанкрутілого банку «Аркада» (вул. Ольгинська, 3)

Експосадовців банку «Аркада» судитимуть за розтрату 16 млн грн з фондів фінансування будівництва. Про це повідомили у пресслужбі Київської міської прокуратури. 
 
Обвинувальний акт стосується трьох колишніх службових осіб АТ АКБ «АРКАДА», які організували незаконну схему розтрати грошових коштів довірителів фондів житлових комплексів «Еврика» та «Патріотика».
 
Під виглядом рекламної акції «Разом дешевше» учасники схеми залучили кошти підставної особи для придбання 73 квартир у ЖК «Еврика» та «Патріотика» за заниженою вартістю. Надалі під приводом невиконання підставним довірителем умов акційної програми, останньому поверталися кошти за придбані квартири, однак вже за їх ринковою (поточною) вартістю.
 
Незаконними діями службовців банку добросовісним довірителям Фондів фінансування будівництва ЖК «Еврика» та «Патріотика» завдано збитків на суму понад 16 млн гривень.
 
У межах слідства забезпечили відшкодування вказаних збитків у повному обсязі.
 
 

Натомість у Facebook-спільноті інвесторів «Всі недобудови банку «Аркада» відреагували на обвинувачення та поцікавилися, чому правоохоронні органи не шукають майже 4 млрд гривень з Фонду фінансування будівництва: «Чому слідчі не запропонували фігурантам справи пом'якшення відповідальності в обмін на свідчення: ким, куди і як виводилися мільярди гривень коштів довірителів у 2018-2020 роках».

«Антикорупційні органи коли нарешті зацікавляться питанням чому Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпродає активи банку Аркада за безцінь, іноді у 10 разів нижче від початкової ціни? Завдані збитки при реалізації активів за неринковими цінами складають майже 2 млрд гривень!», – йдеться у дописі спільноти.

Нагадаємо, інвестувати в добудову ЖК «Еврики» та «Патріотики» вирішила компанія Stolitsa Group, однак до сьогодні ніяких робіт не ведуть. Інвестори будинків кажуть, що єдиний інтерес компанії, яка взялася за «добудову» – в отриманні ділянки під забудову на березі озера на Осокорках, які спекулюють цим та шантажують міську владу.

Усі деталі скандальної забудови читайте за посиланням.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.
ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!