Елітне житло замість санаторію, туалет за 5 мільйонів та відсторонення олімпійців. Головне

1320 0
Коротко розповідаємо про важливі події минулої доби.
Фото Michał Lis для Unsplash

Фото Michał Lis для Unsplash

Територію дитячого санаторію на Коновальця можуть забудувати елітним житлом. Нещодавно оголосили переможців архітектурного конкурсу. За зонінгом на території, де нині розташовані будівлі колишнього санаторію, не передбачено житлового будівництва. Це землі призначені для будівництва лікувальних закладів.

Читайте також: До Львова гелікоптером доправили підлітка з розривом органа та колотою раною

У Львові планують встановити автоматизовані модульні туалети. Рішення про встановлення перших двох виконавчий комітет погодив, незабаром розглядатиме рішення щодо встановлення ще одного модульного туалету. Місто уже завершує першу закупівлю модульної вбиральні, щоправда, у бюджеті досі не передбачили грошей на неї. 

10 лютого, на XXIV зимових Олімпійських іграх в Пекіні, були заплановані змагання змішаних команд з фристайлу (акробатика). Ця дисципліна цьогоріч дебютує в олімпійській програмі. Саме з фристайлом уболівальники України пов’язували сподівання на медалі. Проте відразу трьох українських спортсменів відсторонили від участі. Детальніше, чому так сталося, читайте у блозі керівника НОК України у Львівській області Юрія Турянського.

Читайте також: Сухість шкіри та висип на шкірі можуть бути новими симптомами «Омікрону»

У Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької модернізують сцену. Електромеханічне обладнання верхньої механізації сцени театру в експлуатації перебувало упродовж 35 років замість передбачених 15, що призводило до побічного звукового супроводу під час вистави. 

Поява і поширення коронавірусу спричинили страх у більшості людей, які свого часу пережили «свинячий» грип. Однак є люди, для яких коронавірус – ще одна ланка у довгій історії боротьби з інфекційними хворобами. Лише за останні 30 років Україна зазнала впливу трьох епідемій, не враховуючи пандемії Covid-19. Тvoemisto.tv поговорило про це з Наталею Смолинець – лікаркою-інфекціоністкою, яка під час всіх цих подій була на робочому місці.

Читайте також: Завтра понад 50 вулиць у Львові будуть без світла. Адреси

Цього року у Львівській області почнуть розробку проєктно-кошторисної документації для відновлення євроколії від Рави-Руської до державного кордону протяжністю 8 км. Безпосередні роботи планують проводити наступного року, і вони мають покласти початок до будівництва євроколії Львів – Варшава. 

Вдалого дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!