Евакуаційні потяги до Львова та бібліотечні простори. Головне за добу

714 0
Коротко про ключове з життя Львівщини за добу.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Повітряна тривога. Загроз ракетних ударів на Львівщині не фіксували. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Переселенці. Евакуаційними потягами зі зон активних бойових дій у нашу область прибули ще 72 людини. До Перемишля зі Львівщини вирушили 993 особи.

Бібліотечні простори.  У громадах нашої області модернізують 20 бібліотечних просторів. Проєкт передбачає ремонт у 20 бібліотеках і забезпечення їх всім необхідним для проведення майстер-класів, навчально-розважальних заходів та ігор.

Благодійність. Оброшинська молодь влаштувала  перегляд фільмів і мультиків, виставку військової зброї та інших речей, які привезли з передової, продавали глиняний посуд й випічку. Завдяки цьому зібрали 270 тисяч гривень.

Читайте також: На Львівщині судитимуть двох ухилянтів з інших областей, які намагалися втекти за кордон з підробленими документами

Співпраця. Самбірська міська рада та міжнародна гуманітарна організація HIAS підписали меморандум про співпрацю. Стрілківська ТГ та НУ «Львівська політехніка» також підписали меморандум про співпрацю. Документ передбачає розбудову освітнього середовища Стрілківської територіальної громади та створення підґрунтя для розвитку інновацій й креативних ідей.

Транспортна модель міста. У Стрию презентували транспортну модель міста. Компанія «Урбан промо»пропонує концепцію розвитку міста з влаштуванням нових майданчиків для паркування, велодоріжок, пішохідних зон, громадських просторів. Мета – розвантажити центральну частину міста, якісно використати міський простір, створити комфортні умови для водіїв та пішоходів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!