Перші результати виборів на Львівщині та нічні теракти у Відні. Головне за 2 листопада

2447 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.

Covid-19 – Головне. У Мінздоров’я прогнозують, що наявні ліжка, які виділили для хворих на коронавірус, дуже стрімко заповняться. Як повідомив міністр Степанов, станом на 1 листопада в лікарнях перебуває 26 593 пацієнти, а це на три тисячі більше, аніж було минулого тижня. МОЗ готується розгортати мобільний шпиталь у Палаці спорту Києва.

Читайте також: Що робити, коли в сім’ї підтвердили Covid-19, і чи можна розраховувати на безкоштовний ПЛР-тест

Внаслідок коронавірусної хвороби помер голова львівського відділення спілки художників Олег Микита.  Він лежав у лікарні швидкої допомоги, готувався до виписки, але його не стало.

В усіх школах Львівської області, окрім тих, які у червоній карантинній зоні, розпочалось навчання. На дистанційну форму навчання перейшли школи і дитсадки Сокальського і Пустомитівського районів.

Якщо батьки хочуть перевести свою дитину на дистанційне навчання протягом року, їм потрібно звернутися до закладу освіти, який надає такі послуги. У відомстві зазначають, що заклад може бути будь-якої форми власності: державної, комунальної чи  приватної. При цьому у міністерстві нагадують, що карантин не є приводом для переходу на дистанційну форму навчання.

Читайте також: У Львові створили кафедру хірургії та трансплантології

Розпочав роботу всеукраїнський контакт-центр Міністерства охорони здоров'я з протидії коронавірусній хворобі. Туди можна звернутися із питанням, що стосуються коронавірусної інфекції та організаційних моментів, пов'язаних з лікуванням. Лінія для дзвінків буде безкоштовною. Номер телефону – 0 800 60 20 19.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 463 особи (407 – напередодні). Разом 30 700. Одужало – 12 125 (+ 288), померло – 891 (+ 15).

За добу лабцентри зробили 1 363 ПЛР-тестів. Залишку проб у холодильнику не має.

В Україні Covid-19 виявлено у 6 754 осіб (7 342 за попередню добу). Загальна кількість 402 194 пацієнтів. Одужало – 163 768 (+ 2 327), померло – 7 375 особи (+ 69).

Читайте також: Троянський кінь для супербактерії. Як у Львові розробляють новітній антибіотик

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 38 745 (+ 507), Харківська – 37 997 (+ 817), Львівська – 30 700 (+ 463) та Одеська області – 25 325 (+ 331).

Результати виборів. ЦВК станом на вечір 2 листопада офіційно презентувала результати виборів депутатів 212 місцевих рад, а загальна кількість обраних депутатів налічує вже 4 757. На Львівщині уже обрані депутати Старосамбірської, Самбірської (21 депутат з 26), Добромильської та Глинянської міських рад.

Скандальний КСУ – ДБР. Президент Зеленський наполегливо попросив фракцію «Слуга народу» підтримати його жорсткий законопроєкт про перезавантаження Конституційного суду. За його словами, рішення суддів КС «в лічені години поставило країну на межу катастрофи».  Він допустив розпуск Ради, якщо депутати цього не зроблять.

Перед тим глава фракції «Слуга народу» Арахамія приїджав поспілкуватися з головою Конституційного суду Тупицьким. Той запевнив, що закон про землю не є пріоритетним. Щодо конституційності закону про мову, то його таки планують розглянути і зазначив, що судді «добре розуміють, яка зараз температура в суспільстві».

Читайте також: В Україні оприлюднили рейтинг 100 найбагатших людей. Серед них – 9 львів'ян

Родина голови КСУ Тупицького володіє кількома об’єктами елітного майна, серед якого, окрім маєтку в Криму, – чотирикімнатна квартира у ЖК «Новопечерські липки» в столиці та великий маєток із басейном під Києвом.

В.о. директора ДБР Сухачов підписав наказ про звільнення першого заступника Бабікова, який був адвокатом експрезидента-втікача Януковича.

Книга про Медведчука. Видавництво «Vivat» у новому накладі книги «Справа Василя Стуса» надрукувало рішення Дарницького райсуду Києва, який заборонив згадувати ім’я політика Віктора Медведчука як адвоката, який програв справу українського поета в радянському суді.

Девальвація гривні – Держбюджет. НБУ послабив офіційний курс гривні до долара на 13 копійок, встановивши його на 3 листопада на рівні 28,58 гривні. Офіційний курс гривні до євро – 33,29 грн (на 2 листопада – 33,25 грн). Зазначимо, що курс гривні до долара знаходиться на найнижчих рівнях з початку 2018 – 26 січня було зафіксовано курс 28,75 гривні.

Читайте також: У Львові планують заборонити «неекологічні» маршрутки та в'їзд дизельних авто

За 10 місяців 2020 року до держбюджету надійшло 842 мільярди гривень. Це на 7,5 мільярда менше за план. Залишки коштів на Єдиному казначейському рахунку (ЄКР) на 1 листопада 2020 року становили 15,15 мільярда гривень. Роком раніше їх кількість була в 3,5 рази більша – 53,09 млрд грн.

Фонтан біля Оперного. У Львові невідомі намагалися пошкодити новий фонтан біля Оперного театру – розлили технічне масло так, щоб воно просочилося всередину. Охорону площі посилять..

Теракт у Відні. У шести місцях Відня відбулися напади. Вбитий щонайменше один підозрюваний. Поліція повідомляє, що атакували одразу кілька підозрюваних, озброєних гвинтівками. За словами представника місцевої лікарняної асоціації, внаслідок нападу було поранено щонайменше 15 осіб. The Guardian пише про вбитого мирного жителя.

Читайте також: Мала чіткий план. Як бухгалтерка стала єдиною на Львівщині водійкою «швидкої»

Вирвані з контексту слова. Ватикан заявляє, що коментарі Папи Римського Франциска щодо цивільних одностатевих союзів у документальному фільмі «Франческо» були вирвані з контексту і не свідчать про зміну церковної доктрини щодо гомосексуальних людей чи підтримку одностатевих шлюбів.

Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!