Індустріальний парк у області та новий патріотичний квітник. Головні події дня у Києві

867 0
Дайджест новин за 4 червня.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

Безпекова ситуація

СБУ ліквідувала канал фінансування російської агентури на Київщині.

«Під час спецоперації на Київщині нейтралізували організоване злочинне угруповання, яке діяло в інтересах спецслужб агресора. Зловмисники налагодили механізм прихованого переправлення грошей з рф на територію нашої держави через підсанкційні платіжні системи. За оперативними даними, схему використовувала ворожа агентура, отримуючи кошти від своїх російських кураторів на проведення підривної діяльності проти України», – повідомляють у відомстві.

Під час обшуків за адресами проживання та в офісному приміщенні учасників угруповання виявлено понад 13 млн у гривневому еквіваленті.

Жертви російської агресії 

У Київській області продовжують знаходити розстріляних та закатованих росіянами українців. Станом на зараз ексгумували уже понад 1300 тіл мирних жителів. Особи понад 200 загиблих не встановлені.

Розвиток економіки

У Кабінеті міністрів планують створити індустріальний парк «Л-ТАУН» у Київській області, де будуть зосереджені компанії, що спеціалізуються на агропромисловості та машинобудуванні. 

«Підприємства, які розміщуватимуться в межах індустріальних парків, зможуть скористатися фінансовими стимулами, зокрема повна або часткова компенсація відсоткової ставки за кредитами для облаштування виробничих приміщень та наступої діяльності компаній, відшкодування витрат на підключення та приєднання до інженерних мереж», – повідомили у Міністерстві економіки. 

Експозиція «Україна – розп’яття»

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов з захисниками Маріуполя передали державний прапор України, що майорів над «Азовсталлю», до експозиції «Україна – розп’яття» у Національному музеї історії України у Другій світовій війні. Він невдовзі стане титульним експонатом музейної колекції свідчень російсько-української війни.

Благоустрій 

У Дніпровському районі столиці, біля станції метро «Лівобережна», з’явився квітник на честь гусей, які «збили» літак окупантів над Україною. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!