Київ

Керівницю притулку в Бородянці, в якому масово загинули собаки під час окупації, звільнили

919 0
Зоозахисники вимагали звільнення Наталії Мазур з квітня минулого року

Виконувачку обов'язків директорки Київської міської лікарні ветеринарної медицини Наталію Мазур звільнено. Про це повідомили в благодійному фонді допомоги безпритульним тваринам "Хвостата BANDA". 

Підприємству підпорядковується притулок у Бородянці на Київщині, в якому протягом першого місяця повномасштабного вторгнення РФ від голоду та спраги загинуло понад 300 собак.

За інформацією громадської організації UAnimals новим директором КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» стане Сергій Сабуров.

Нагадаємо, 1 квітня 2022 року після звільнення Київщини на території притулку виявили понад 300 собак, які місяць жили у вольєрах без їжі та води. 

За словами зоозахисників, керівництва притулку весь цей час не було на місці.

«Наталія Мазур пояснила, що не випустила собак, бо вони могли напасти на людей. Також керівниця відмовила зоозахисним організаціям, які пропонували евакуювати тварин на початку повномасштабного вторгнення», – зазначають в UAnimals. 

1 квітня 2022 року волонтери вивезли з притулку 263 собаки. Наталія Мазур приїхала в притулок 3 квітня. Після цього зоозахисники почали вимагати звільнення виконувачки обов’язків директора Київської міської лікарні ветмедицини Наталії Мазур.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!