Київ

Клірик УПЦ МП з Києво-Печерської Лаври намагався незаконно перейти кордон

596 0
За перехід через кордон чоловіки заплатили провідникам $12 000
Фото: ДПС

Фото: ДПС

Колишній протоієрей УПЦ МП у казначействі Києво-Печерської лаври намагався незаконно перетнути кордон України у компанії із трьома чоловіками в рясах. Про це розповіли у Держприкордонслужбі. 

За словами прикордонників, порушників затримали біля кордону з Молдовою.

Серед них троє були в церковному вбранні. Двоє "батюшок" виявилися несправжніми: рясами їх наділив третій – чинний клірик церкви московського патріархату, раніше – протоієрей у казначействі Києво-Печерської лаври. Вся четвірка намагалася незаконно перетнути кордон.

«Перевести лжестарців через кордон взялися ділки, які  теж виявилися липовими. Вони покатали “новонавернених” човном по озеру Кагал і висадили їх на протилежному березі. Прогулянка ставком обійшлася “паломникам” у 4000 доларів з кожного», - йдеться у повідомленні.

Прикордонники Ізмаїльського загону склали протоколи про адмінправопорушення за спробу незаконного перетинання держкордону.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!