Київ

Кличко пропонує створити Координаційну раду міських і селищних голів для допомоги громад військовим

503 0
Така рада потрібна для того, щоб міста могли виділяти кошти підрозділам, що зареєстровані не тільки у своїй громаді.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

На платформі Асоцації міст України створять Координаційну ради міських та селищних голів із Генштабом і Міноборони задля ефективної допомоги громад українським захисникам. Про це повідомляє пресслужба Київради.

«Щодо допомоги армії хочу виступити з наступною ініціативою. По-перше: парламент має законодавчо врегулювати питання фінансування містами потреб військових. Щоб ми могли виділяти кошти підрозділам, що зареєстровані не тільки в нашій громаді. А також – ми повинні розуміти реальні потреби, що саме треба закуповувати (а не загально – дрони. Які саме, кому саме, у якій кількості?). До того ж, дрони – не панацея. Нашим захисникам потрібно ще багато чого, – починаючи із засобів антидронового захисту, наприклад», -  сказав Кличко.

Мер Києва виступив із пропозицією створити Координаційну раду разом із Генштабом, Міністерством оборони.

«Створити Координаційну раду на платформі Асоціації міст, яка об’єднує громади. Щоб зусилля місцевого самоврядування були скоординованими і максимально ефективними. Громадський контроль за цим може здійснювати громадська рада, створена нещодавно при Міністерстві оборони. Щоб процес був відкритим і зрозумілим суспільству», - зазначив Кличко.

Нагадаємо, Київрада планує збільшити фінансування, яке виділяє столиця на потреби військових, до 5 млрд гривень у 2023 році.

Минулого року на фінансування сил безпеки та оборони Києва виділили з бюджету столиці майже 850 мільйонів гривень. За 6 місяців цього року – понад 380 мільйонів. Тобто, загалом – понад 1,2 мільярда.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!