Київ

КМДА розраховує на 450 млн євро кредиту від ЄБРР на модернізацію вагонів метро

672 0
Загалом коштом позики планується оновити близько 40% рухомого складу столичної підземки.

КМДА планує провести перемовини з Європейським інвестиційним банком щодо залучення коштів на модернізацію 220 вагонів метро і придбання ще 95 сучасних. Про це йдеться на Офіційному порталі Києва.

У столичному метрополітені планують оновити застарілий рухомий склад, термін експлуатації якого завершується.

«Зокрема, міська влада має намір провести переговори з Європейським інвестиційним банком щодо коштів на комплексну модернізацію 220 вагонів і придбання ще 95 нових і сучасних. Відповідний проєкт затверджено розпорядженням КМВА», — йдеться у повідомленні.

В КМДА нагадали, що торік у листопаді вони уклали Меморандум про порозуміння між Києвом та Європейським інвестиційним банком щодо відновлення міської інфраструктури. Цим договором, зокрема, передбачається модернізація рухомого складу «Київського метрополітену» орієнтовною вартістю 450 млн євро.

«Департаменту фінансів КМДА доручено провести відповідні переговори з банком щодо умов залучення кредитних коштів. Загалом за рахунок кредитних коштів Європейського інвестиційного банку планується оновити близько 40% рухомого складу метро», — повідомили у КМДА.

Нині переважна більшість інвентарного парку столичної підземки — пасажирські вагони, зроблені в росії, вони морально та фізично застаріли через тривалий строк експлуатації. Окрім того, містять російське обладнання і складники, а придбання запасних частин в росії є неприпустимим.

Нагадаємо, що метрополітен Варшави безкоштовно передає київському метрополітену 60 виведених з експлуатації вагонів серії № 81. Для столичного метро це важлива технічна допомога, оскільки вагони цієї ж серії курсують лініями столичної підземки.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!