Коли українцям переводити годинники на літній час

14280 0
До літнього часу потрібно підготувати організм.
Фото: wp.com

Фото: wp.com

Перехід на літній час в Україні відбудеться за тиждень – у неділю, 29 березня, о 3:00 за київським часом. Тоді стрілки годинників потрібно буде перевести на годину вперед.

Переведення годинників регламентує постанова Кабміну від 1996 року про порядок обчислення часу на території країни.

Додамо, що усі пристрої, що під'єднані до мережі інтернет, самі автоматично змінять час, їх вручну переводити не потрібно. А якщо зранку ви не будете впевнені у тому, котра година, це можна перевірити на сайті точного часу.

Читайте також: В складні часи люди мають допомагати одне одному

Аби зменшити стрес для організму, пов'язаний із переходом на літній час, рекомендується пересувати графік підйому та засинання на 15 хв ще за тиждень до переведення годинників. Так само потрібно трохи зсунути час вечері. Краще засинати допоможуть тепла ванна або травяний чай.

Додамо, що 20 вересня 2011 Верховна Рада України прийняла постанову «Про зміну порядку обчислення часу на території України», якою скасовано щорічне переведення годинників на зимовий/літній час. Однак у жовтні того ж року таке рішення назвали поспішним та повернули переведення стрілок. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!