Київ

Комунальники пояснили навіщо закуповують пісок для закритих пляжів Києва на 6,5 млн грн

954 0
Йдеться про відновлення змитого піщаного шару на семи пляжах.

КП «Плесо» виконає підсипання піску на території пляжів «Центральний», «Веселка», «Передмістна Слобідка», «Тельбін», «Пуща-Водиця», «Троєщина» та «Райдуга». Про це повідомляють у комунальному підприємстві.

Йдеться про відновлення піщаного шару на семи пляжах. На підприємстві акцентують на тому, що  внаслідок підтоплень, дії вітрової ерозії на території низки пляжів відбулось руйнування поверхні піщаного покриву, що своєю чергою може призвести до пошкодження кореневої системи дерев та зелених насаджень, а надалі – до загибелі рослинності та погіршення екологічного стану в цілому. Аби запобігти цьому, а також для відновлення природного шару піщаного покриву і проводяться роботи із санітарного підсипання піску, і це є доцільним навіть в умовах, коли пляжний сезон не відкривається.

Для цього КП «Плесо» оголосило про тендер очікуваною вартістю 6 535 000 грн з ПДВ (ідентифікатор закупівлі UA-2023-06-14-006184-a). 

Також у КП зазначили, що востаннє послуги з підсипання піску і планування пляжної території на деяких пляжах проводились більше двох років тому, наприклад:

-         на пляжі «Райдуга» у 2020 році;

-         на пляжі «Веселка» у 2020 році;

-         на пляжі «Пуща-Водиця» у 2020 році;

-         на пляжі «Троєщина» у 2021 році;

-         на пляжі «Центральний» у 2021 році.

Як ми писали, для семи закритих пляжів Києва планують закупити майже 12 тис. тонн піску. Відповідний тендер з'явився на платформі державних закупівель Prozorro.

Нагадаємо, 18 травня Рада оборони міста Києва ухвалила рішення не відкривати пляжний сезон через вимоги безпеки, зокрема відсутність укриттів та сховищ у місцях відпочинку. Попри рекомендації влади утриматись від відвідувань пляжів та зон відпочинку, на пляжах Києва спостерігають велику кількість містян, тому міська влада вже підготувала пости лайфгардів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!