Кошти зі штрафів за неправильне паркування у Львові скерують на перевезення переселенців і військових

1667 0
Мінімальний розмір штрафу – 340 грн. Залежно від специфіки правопорушення він може зрости до 680 грн.
фото: львівський портал

фото: львівський портал

Упродовж 1-16 березня у Львові на арешт-майданчик евакуювали 82 автомобілі, припарковані з порушенням правил дорожнього руху. Аби повернути своє авто, власник повинен сплатити 720 грн за послуги евакуатора, ще 140 грн коштує одна доба зберігання авто на майданчику. Про це повідомив керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Крім того, низку хаотично припаркованих транспортних засобів, які створювали перешкоди для руху, перемістили у передбачені для цього місця. За словами чиновника, інспектори з паркування цілодобово патрулюють центральну частину міста, а також вулиці Городоцьку та Чернівецьку.

Читайте також: Це мільйон доларів на день. Андрій Садовий про переселенців та життя у час війни 

«Із початку війни вони працювали у режимі інформування водіїв – залишали інформаційні повідомлення з проханням перепаркувати авто у передбачену для цього локацію. Проте¸ зважаючи на суттєве ускладнення руху транспорту, віднедавна інспектори активно штрафують водіїв-порушників», – каже він.

Так, з початку березня інспектори з паркування оштрафували 2 979 водіїв на загальну суму 1 млн 428 тис. грн. Ці кошти, зокрема, скеровують для транспортних перевезень вимушено переміщених українців та особового складу Збройних Сил України. Мінімальний розмір штрафу – 340 грн. Залежно від специфіки правопорушення він може зрости до 680 грн. Якщо ж водій-порушник не сплачує штраф впродовж 10 днів, то сума подвоюється.

Читайте також: У спортивній школі у Стрийському парку облаштують житло для переселенців. Як допомогти

Найбільше порушень, зі слів Олега Забарила, фіксують у районі залізничного вокзалу, у центральній частині міста. Водночас майданчики для платного паркування є недовантажені, тому водії мають можливість повноцінно паркуватися без порушень правил дорожнього руху. Перелік майданчиків для паркування можна переглянути тут.

Нагадаємо, що у Львові почали евакуйовувати покинуті авто біля залізничного вокзалу. Також Тvoemisto.tv записало екслюзивне інтерв'ю із міським головою Львова Андрієм Садовим про те, як Львів живе у часи війни, як далі місто прийматиме переселенців і що у Львові з обороною. Детальніше читайте у метаріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!