Київ

Київ створює департамент з питань кліматичних змін

660 0
Столиця хоче системно працювати з темою адаптації до змін клімату.

18 травня Київрада підтримала рішення про зміну найменування Управління екології та природних ресурсів КМДА на Департамент захисту довкілля та адаптації до змін клімату, інформує КМДА.

Підрозділ продовжить виконувати всі функції, які раніше виконувало Управління, при цьому системно працюватиме з темою зміни клімату.

Основними завданнями новоствореного Департаменту є: реалізація державної політики у сферах охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів (земля, поверхневі та підземні води, атмосферне повітря, ліси, тваринний і рослинний світ), екологічної безпеки, заповідної справи, адаптації до зміни клімату і виконання вимог Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, Кіотського протоколу до неї та Паризької угоди.

«Останнім часом науковці все частіше говорять не просто про зміну клімату, а про кліматичну кризу, тим самим підкреслюють серйозність проблеми. Ще до початку повномасштабного вторгнення Київ почав працювати над створенням Програми по адаптації до змін клімату. Були проведені консультації та зроблені перші кроки для напрацювання цього важливого документу. На жаль, російське повномасштабне вторгнення поставило на паузу роботу в цьому напрямі. Зараз ми поновлюємо створення Програми, і з набуттям нового статусу системно працюватимемо з темою адаптації до змін клімату. Київ має бути готовий до всіх викликів, пов’язаних із глобальною кліматичною кризою», – зазначив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

Нагадаємо, у Києві цьогоріч не будуть відкривати пляжний сезон через вимоги безпеки. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!