Київ та Копенгаген можуть стати містами-побратимами

751 0
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Мер Києва Віталій Кличко запропонував колезі з Копенгагена Софі Хесторп Андерсен підписати угоду про побратимство між столицями України і Данії. Про це повідомляє пресслужба економічного управління муніципалітету Копенгагена.

Зазвичай муніципалітет Копенгагену утримується від укладання угод про побратимство, однак після вторгнення РФ в Україну там заявили про укладення угоди про твінінг (інструмент інституціональної розбудови і нова форма технічного співробітництва між органами влади держав – членів ЄС та країн-бенефіціарів). Іноземне правління економіки вже підготувало проєкт угоди на основі пропозиції Києва. 

Це означає, що між містами буде встановлено дружні зв'язки та співпрацю у різних сферах, зокрема, у реконструкції та містобудуванні. За словами міської голови Копенгагена Софі Хесторп Андерсен, місто хоче зробити внесок у відбудову Києва.

Угода розрахована на три роки.

Читайте також: Канни стали містом-побратимом Львова

Наразі Київ має 66 міст-побратимів. Коли почалось повномасштабне вторгнення росіян, ці міста надали столиці гуманітарну допомогу. Водночас після 24 лютого 2022 року Київ розірвав побратимські угоди з російськими містами та Мінськом. У 2022 році побратимами Києва стали 8 міст Європи.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!