Київ

Київрада затвердила порядок встановлення меморіальних дощок на честь загиблих військових

414 0
Основна зміна, яка пропонується, — максимально спрощена процедура погодження меморіальної дошки

Київська міська рада затвердила спрощений порядок встановлення у столиці меморіальних дощок на честь загиблих Захисників та Захисниць України. Про це повідомила пресслужба КМР.

У новому порядку удосконалено процедури, встановлено чіткі вимоги до художнього оформлення та розміщення, а також утримання та обліку меморіальних дощок.

Водночас, основна зміна, яка пропонується, - максимально спрощена процедура погодження встановлення на честь учасників бойових дій, які загинули внаслідок військової агресії російської федерації проти України та затвердження єдиного зразку.

«Для розгляду звернень щодо вшанування пам’яті загиблих Героїв ми пропонуємо запровадити спрощений порядок. По-перше, менший пакет документів треба зібрати. По-друге, делегуємо повноваження розглядати ці звернення райдержадміністраціям. Це скоротить строки розгляду та шлях від ініціативи встановити пам’ятну дошку до моменту реалізації», - розповіла депутатка Київської міської ради, голова підготовчої групи з розробки нового порядку встановлення меморіальних дощок Вікторія Муха.

Окрім запровадження спрощеної процедури для загиблих Захисників і Захисниць, у новому порядку встановлюються чіткі вимоги до художнього оформлення та розміщення, а також утримання та обліку меморіальних дощок.

«Разом з тим, на рівні міста прийматимуть рішення про встановлення меморіальних дощок у центральній частині Києва в межах буферної зони об’єктів всесвітньої спадщини та на будинках-пам’ятках місцевого та національного значення. У цих випадках застосовуватиметься вдосконалений чинний порядок», - додала Муха.

Для встановлення дошки необхідно подати письмову заяву на ім'я міського голови.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!