Київ

Київрада затвердила житлову забудову промзони біля вантажної станції «Київ-Дніпровський»

1420 0
Нові житлові будинки частково потрапляють в санітарно-захисну зону вантажної станції залізниці
Візуалізація ЖК Freedom

Візуалізація ЖК Freedom

Депутати Київради затвердили детальний план території, який передбачає забудову в Дніпровському районі. Нові житлові будинки частково потрапляють в санітарно-захисну зону вантажної станції «Київ-Дніпровський». 18 травня рішення підтримали 64 депутати з 87 зареєстрованих у сесійній залі. 

Представниця ТОВ «Київ Проект Груп» - розробника ДПТ, яка доповідала депутатам по питанню, зауважила, що цей мікрорайон буде зведено у рамках освоєння території ЗАТ «Київметал» по просп. Визволителів 1-9, на території 12,61 га. 

«Проєктна чисельність нового мікрорайону складає 6 тис 100 осіб. Проектна житлова забудова складається з 8 житлових будинків з вбудованими приміщеннями громадського призначення. Проектна кількість квартир – 3 тис 337», - інформувала вона.

Згідно з матеріалами ДПТ, для забезпечення потреб мешканців нового мікрорайону планують побудувати школу на 720 учнів та 2 дошкільних навчальних заклади на 200 дітей та інші об’єки соціально-побутового обслуговування. 

Під час обговорення ДПТ з’ясувалось, що мова йде про будівництво восьми 26-поверхових житлових будинків у санітарній зоні вантажної залізничнох станції «Київ-Дніпровський».

Спершу депутати не підтримали проєкт рішення, однак Михайло Терентьєв, голова комісії Київради з питань архітектури, містобудування та земельних відносин, попросив повернутися до розгляду. За повернення питання до розгляду проголосувало 70 депутатів. 

При цьому відзначив депутат Георгій Маленко пропонував відхилити проєкт рішення.

«Ці будинки, я нагадую, будуть у санітарній зоні вантажної залізничної станції Київ-Дніпровський… Я дуже радий, що нікого не цікавить цей план територій і виступ на цю тему… Кияни будуть жити у цих багатоповерхівках, їм буде дуже класно… Я пропоную у жодному разі не підтримувати це рішення», – заявив Маленко.

За словами начальниці управління регулювання забудови Тетяни Зайченко, проєкт пройшов громадські слухання та обговорення. ДПТ розглянули на містобудівній раді, яка рекомендувала його до затвердження, зазначила вона.

Загальна площа майбутньої забудови – 115,9 га. Територія обмежена проспектами Броварським, Визволителів, Алішера Навої, вулицями Райдужною та Куліша, бульваром Перова.

Прийнятий проєкт дозволить будівництво нового житлового комплексу з восьми 26-поверхових будинків на території бази АТ «Київметал».

Проєктом ДПТ окрім житлового мікрорайону з восьми будинків з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення на перших поверхах, має включати вздовж фасадної сторони забудови облаштовану громадську зону з рекреаційним простором та автостоянками для тимчасового зберігання авто.

Там також мають бути побудовані багатоповерхові гаражі загальною місткістю 1564 машино-місць, а також паркінги на 1564 машиномісця.

За даними активістів, депутати таким чином, окрім будівництва нового житлового комплексу із восьми будинків на території бази АТ «Київметал», легалізували ЖК Freedom від «Київміськбуду». Співвласники «Київметалу» (Тетяна Реброва, Ярослав Швець) входять до групи компаній «Столиця груп» забудовниці Владислави Молчанової.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!