Київ

Київська група порятунку тварин показала, як працює на затоплених територіях. Потрібна допомога

873 0
Зоозахисники продовжують рятувати тварин на затоплених територіях та просять небайдужих допомагати. Найбільше, що можна зробити – це взяти собі врятовану тваринку чи допомогти її прилаштувати у родину.
Фото: Kyiv Animal Rescue Group / Facebook

Фото: Kyiv Animal Rescue Group / Facebook

Kyiv Animal Rescue Group п'ятий день проводить рятувальні роботи на Херсонщині. Як розповіли волонтери організації, днями вони ледь не загинули, евакуюючи тварин.
 
«Під час повернення рятувального човна в місце розташування автомобіля почався обстріл міста. Врятуватися вдалося дивом, увагу екіпажу відвернув півень, що голосно закричав на даху будинку. Поки його діставали, пролунали вибухи, і місце, де мав пропливати човен, накрило хвилею уламків», – розповіли у Kyiv Animal Rescue Group.
 
Зоозахисники розповіли, що попри те, що рівень води потроху спадає, загальна ситуація змінилася через погодні умови, унаслідок чого в деяких місцях течія посилилась і будинки почали стрімко руйнуватися.
 
«Під вагою мулу, що лишається після відходу води, падають дерев'яні перекриття між поверхами, провалюються дахи і працювати на них стає ще складніше. Тварини, що врятувалися від води на дахах потрапили під зливу і сильно страждають від переохолодження», – розповідають активісти.
 
Як вони розповіли, за минулий день вдалося врятувати кота – довелося пірнати у воду; вівчарку, що сиділа на даху будинку; зграя курей, що сиділи на верхівці дерев.
 
Окрім цього, вдалося врятувати спанієля, який сидів на даху будинку, та невелику собачку, що плавала на острові зі сміття, яка ледь не втопила рятувальника, що намагався її взяти до човна.
 
 
 
 
 
 
 
 
Додамо, зооактивісти просять підтримати їх роботу https://send.monobank.ua/jar/3ZfLUtKXGL
Номер картки банки: 5375 4112 0616 0462
Патреон: www.patreon.com/karg
 
Зауважимо, у КМДА просять брати додому тваринок з тимчасового притулку «Виставковий центр», сюди переводять тварин, які прибувають до державних ветклінік із Херсонщини. 
 

Як розповіли у КМДА, тварини потрапляють на тимчасовий прихисток після огляду, необхідних щеплень та лікування.

Там зазначили, що прилаштування тварин є пріоритетом у роботі з ними, оскільки дозволяє забезпечити місця для більшої кількості тварин.

«За ці вихідні вдалося прилаштувати в родини майже 30 тварин. А це означає, що звільнились місця для трьох десятків інших чотирилапих, яким фахівці зможуть надати допомогу», – повідомляють в КМДА.

Лікарі муніципальної ветклініки надали допомогу першим тваринам із Херсонської області: тварини прибувають до ветеринарних клінік, де проходять огляд та отримують щеплення, після чого їх передають до тимчасового притулку для тварин, де кияни можуть із ними познайомитись та забрати когось додому. 

Познайомитись із тваринами та забрати когось додому можна у тимчасовому притулку для тварин за адресою:

Вулиця Академіка Глушкова, 1, 16-й павільйон, тимчасовий притулок для тварин «Виставковий центр».

Попередній запис: (093-540-12-18) з 10:00 до 17:00.

Для отримання допомоги тваринам звертайтесь за телефоном: (097) 563 92 79.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!