Київ

«Київзеленбуд» планує перейняти досвід комерційних проєктів з облаштування дощових садів. У чому їх рішення

723 0
У Європі дощові сади є досить розповсюдженими, оскільки чудово знижують навантаження на систему каналізації, водночас створюють привабливий ландшафт.
Фото: archimatika / Facebook

Фото: archimatika / Facebook

Днями комунальники КО «Київзеленбуду» зустрілися з фахівцями студії archimatika на території житлового комплексу «Файна Таун», який відомий своїми дощовими садами.

Як зазначають в студії archimatika, основна практична функція таких садів – збір надлишкової дощової води і за кордоном їх влаштування вже є звичною містобудівною практикою, в Україні ж поки починають це втілювати.
 
«Влаштування дощових садів у місті – це задача, яку диктує сьогодення. Дощові сади дозволять знизити навантаження на основну систему каналізації, при тому створити привабливий ландшафт», – зазначають у студії та наголошують, що для Києва це є не просто актуальним проєктом, а й критично необхідним.
 
Як зазначає гендиректор КО «Київзеленбуд» Олексій Король, дощові сади – це практичне рішення для територій, де є застій води внаслідок влаштування дренажу та висадження рослин, які поглинають надлишкову вологу. Для Києва, враховуючи перепади температури, рясні опади та особливості ґрунту, це дуже актуально.
 

У перспективі, у Києві є цілком можливе впровадження такого проєкту. У студії archimatika вказали, що зацікавленість міста у створенні дощових садів матиме безліч переваг, оскільки знижуватиме навантаження на основну систему каналізації, водночас створюватиме привабливий ландшафт. Також у студії пообіцяли ділитися результатами проєктів у цьому напрямку.

Ігор Ющенко

Фото: КО «Київзеленбуд» / Facebook

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!