Львів компенсуватиме переробним підприємствам до 25% вкладених коштів

633 0
У Львові видаватимуть ваучери, щоб допомогти підприємству покрити свою частку. Сума ваучера – від 80 тисяч до 2 мільйонів гривень.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Львів долучився до грантової підтримки переробних підприємств – міська влада додатково компенсуватиме їм до 25% вкладених грошей. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки

«Львів доєднався до програми грантової підтримки  переробних підприємств. Місцева влада буде співфінансувати відсоток, який має вкласти саме підприємство. За умовами грантової програми, половину фінансування покриває держава, решту – підприємець. У Львові видаватимуть ваучери, щоб допомогти підприємству покрити свою частку. Сума ваучера – від 80 тисяч до 2 мільйонів гривень, в залежності від кількості створених нових робочих місць. Таким чином буде розвиватись економічний потенціал  Львівщини», – наголосила перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Читайте також: На якому етапі будівництво сміттєпереробного заводу у Львові

За умовами грантової програми,  держава покриває половину вартості обладнання для переробки, але не більше 8 мільйонів гривень. Для отримання максимальної суми гранту підприємець зобов’язаний створити 25 робочих місць. У Львові місто бере на себе покриття ще до чверті суми інвестицій, але не більше 2 мільйонів гривень. Одним із найпопулярніших напрямків для грантової підтримки підприємців є агропереробка. 

«Сьогоднішні реалії стимулюють підприємців більше акцентувати на переробці продукції, адже зважаючи на логістичні виклики, продукцію з більшою доданою вартістю простіше експортувати», – зазначила Юлія Свириденко.

Нагадаємо, три проєкти Львова здобули перемогу у конкурсі, який організував Кабінет Міністрів України та Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України. Місто отримає грантове фінансування на реалізацію цих проєктів від Європейського інвестиційного банку. . Розмір суми гранту цьогоріч становить 127 млн грн. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!