Львівська облрада пропонує на державному рівні відзначити 80-річчя створення УПА

1269 0
Депутати закликали ВРУ прийняти Постанову «Про відзначення 80-річчя створення Української Повстанської Армії», зареєстровану нардепами.
ілюстративне фото: prolviv.com

ілюстративне фото: prolviv.com

Львівська обласна рада звернулася до Верховної Ради України, Кабінету міністрів із проханням забезпечення належних організаційно-правових умов для відзначення на державному рівні 80-річчя створення Української Повстанської Армії. Про це повідомляє пресслужба ЛОР.

Депутати нагадують, що 14 жовтня 2022 року відзначатиметься 80 років з часу створення перших бойових загонів Української Повстанської Армії (УПА), яка вела збройну боротьбу за державну незалежність України проти нацистського та комуністичного окупаційних режимів. Воїни УПА Законом України «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у ХХ столітті» визнані борцями за незалежність України у ХХ сторіччі.

Читайте також: ОУН та УПА – офіційні борці за Незалежність. 5 фактів про закон

Враховуючи героїзм і самовідданість вояків-упівців та ключову роль Української Повстанської Армії в історії боротьби за відновлення незалежності України, депутати кажуть, що слід на гідному рівні провести низку заходів до 80-річчя створення УПА, залучивши до цього Кабінет Міністрів України, органи  місцевого самоврядування, громадсько-політичні організації, школи й заклади вищої освіти.

Окрім цього, депутати закликали ВРУ прийняти Постанову «Про відзначення 80-річчя створення Української Повстанської Армії», зареєстровану 77-ма народними депутатами (№ 5721 від 01.07.2021), що пропонує президентові також надати звання Герой України Тарасові Бульбі-Боровцю і повернути звання Герой України Степанові Бандері та Романові Шухевичу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!