Київ

Мінкульт і ДОКС зобов’язали власника виконати надбудову на «замку Річарда» з автентичної цегли

536 0
Виявилось, що проблемою є не сама надбудова, а матеріали, з яких її робили

Компанія TransNational Resourses, L.L.C. «Узвіз» має замінити матеріали, з яких була зроблена надбудова на «замку Річарда» на Андріївському узвозі в Києві. Про це повідомляє Департамент охорони культурної спадщини.

Департамент опрацював проєктну документацію надану на виконання Припису дочірнім підприємством з іноземними інвестиціями TransNational Resourses, L.L.C. «Узвіз» з усіма погодженнями.

Представники МКІП і ДОКС провели робочу зустріч безпосередньо на пам’ятці, на якій наголосили на необхідності належного дослідження, збереження та реставрації усіх автентичних елементів пам’ятки на усіх стадіях реалізації проєкту.

За результатами зустрічі власник має оновити паспорт пам’ятки, в якому будуть детально описані автентичні елементи та історичні нашарування та уточнено предмет охорони,  а також оновити охоронний договір, в якому будуть враховані усі необхідні заходи з реставрації пам’ятки, зокрема невідкладні консерваційні роботи, та терміни їх виконання.

Стосовно надбудови, яка викликала значний суспільний резонанс, як повідомляє ДОКС, власник взяв на себе такі зобов’язання:

  • Привести надбудову у відповідність до погодженого паспорту опорядження фасадів, з частковим демонтажем верхніх декоративних елементів (зубців) з бетонних блоків, і виконати їх з цегли, характерної для пам’ятки.
  • Забезпечити влаштування дахового накриття на відкритих ділянках даху, згідно з погодженою проєктною документацією, з метою забезпечення інтер’єрів пам’ятки від негативного атмосферного впливу.

 

Нагадаємо, у листопаді ДОКС повідомив, що на будівлі на Андріївському узвозі, 15, відомому як замок Річарда з’явилась незаконна надбудова. Науково-проєктна документація на виконання робіт на вказаній пам’ятці на погодження до Департаменту не надходила, дозвіл на виконання робіт не надавався замовнику робіт.

Департамент направив припис з вимогою припинити виконання робіт та надати на розгляд науково-проєктну документацію.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!