Київ

Мінкульт не перешкоджатиме передачі будинку Сікорського громаді Києва. Її повторно розгляне уряд

649 0
Минулого разу, за словами активістів, саме міністр культури Олександр Ткаченко заблокував розгляд питання.
Фото: соцмережі

Фото: соцмережі

Міністерство культури та інформаційної політики погодило передачу садиби Сікорського у власність громаді Києва . Про це повідомили у відомстві ввечері 13 липня. 

«МКІП погодило розпорядження про передачу будинку Сікорського у власність громади столиці й закликає КМДА максимально сприяти збереженню пам’ятки», – йдеться в заяві міністерства.

Йдеться про флігель на вулиці Ярославів Вал, 15-Б, який належав родині Сікорських. На початку 20-го століття там мешкав протягом кількох років Ігор Сікорський, у майбутньому відомий авіаконструктор. Будівля має статус пам’ятки історії національного значення.

Мінкульт уточнює, що передав відповідну документацію до Міністерства економіки, яке має подати його на розгляд Кабінету міністрів.

Читайте також: В очікуванні реставрації. Занедбаний будинок Сікорського в Києві може стати музеєм 

«Будинок Сікорського має надзвичайну культурну та історичну цінність. Водночас пам’ятка потребує негайної реставрації. МКІП закликає КМДА надати максимального сприяння заради його збереження», – додають у відомстві.

Нагадаємо, напередодні, вранці 13 липня мер Києва Віталій Кличко анонсував звернення Київради до уряду щодо передачі будинку Сікорського у власність громади.

Довідка. У триповерховому будинку кінця ХІХ століття на вулиці Ярославів Вал, 15-Б, жив до приходу більшовиків відомий на весь світ авіаконструктор Ігор Сікорський. Саме тут до еміграції в США він конструював та випробовував свої перші моделі літальних апаратів. У радянські часи будівлю перетворили на відомчий готель Міноборони, а в 1990-их роках вона почала занепадати. Будинок не раз обіцяли відремонтувати і влаштувати там музей.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!