«Можете розраховувати на нас, як на перевірених друзів». Польський сенатор виступив в Раді українською

2899 0
Гродзький наголосив, що навіть якби не мав жодних зв’язків з Україною, все ж, будучи поляком, він без вагань приїхав би сьогодні сюди та підтримав українців.
Фото: uainfo.org

Фото: uainfo.org

Україна може розраховувати на допомогу Польщі у захисті своїх територій та незалежності, бо «поляки добре розуміють, що таке радянське ярмо». Про це заявив маршалок Сенату Польщі Томаш Гродзький, який українською мовою виступив у Верховній Раді 18 лютого.

Зі слів польського сенатора, у нього немає коріння в Україні, і народився він на Заході Польщі. Та чимало його друзів – з українським родоводом. Гродзький наголосив, що навіть якби не мав жодних зв’язків з Україною, все ж, будучи поляком, він без вагань приїхав би сьогодні сюди та підтримав українців.

Читайте також: «Росія хоче спровокувати українські сили», – пресаташе посольства США в Україні

«Є таке прислів’я: «Друзі пізнаються в біді». Тому ми й прибули сюди такою широкою делегацією. Зверніть увагу, що тут є представники різних політичних сил, які в Польщі часто ведуть між собою гострі політичні суперечки. Проте в питанні прояву солідарності та підтримки українському народові ми повністю єдині», – сказав польський сенатор.

Разом з ним у складі делегації прибули віцемаршалки та знамениті сенатори парламенту Польщі. Поляки розуміють, що означає поневолення народу та радянське ярмо, з якого вони визволилися 30 років тому, додав Томаш Гродзький. Народ сусідньої держави усвідомлює, що означає бути позбавленим суверенітету, і в цьому він висловлює одностайну підтримку українцям.

«Я прагну запевнити вас: від усього серця, від свого імені, від імені всієї делегації та від імені цілого польського народу, що ми зробимо все, що в силі сенаторів Верхньої Палати польського парламенту, щоб ніхто не наважувався порушувати суверенітет України, щоб ніхто не наважувався порушувати територіальну цілісність і право українського народу на самовизначення. Ви можете розраховувати на нас, як на перевірених друзів», – зауважив маршалок польського Сенату.

Читайте також: А що буде, якщо? Як Львів підготувався до можливого нападу Путіна

Промову Томаш Гродзький підсумував словами «Ще не вмерла Україна! Хай живе мир і дружба між нашими народами! Хай живе вільна Україна».

Додамо, що маршалок Сенату Польщі є третьою особою, відповідно до порядку старшинства у польській владі, після президента та маршалка сейму.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!