Ще одне посольство переводить працівників з Києва до Львова

1591 0
Основні функції відомство продовжує виконувати у Києві.
Фото: president.gov.ua

Фото: president.gov.ua

Посольство Литви в Україні переводить частину працівників з Києва до Львова. Водночас у столиці відомство продовжує виконувати основні функції. Про це повідомила головна радниця президента Литви з питань зовнішньої політики Аста Скайсгірите, пише Delfi.

Читайте також: Цей переїзд є тимчасовий. Крістіна Квін пояснила, чому посольство США переїхало до Львова

«Литва також перемістила частину співробітників посольства до Львова, але необхідні функції, які має виконувати посольство, все ще виконуються в Києві. Поки ситуація дозволяє нашим дипломатам працювати в Києві, вони працюють у Києві. Якщо обставини загостряться до того, що працювати в Києві вже буде неможливо чи небезпечно, усіх перевезуть до Львова», – заявила радниця.

Читайте також: «Вимкнені телефони, є жива черга». Як працює Генконсульство Росії у Львові

Нагадаємо, до Львова вже переїхало посольство США. Враховуючи погіршення безпекової ситуації через накопичення російських військ на кордоні, уряди кількох країн одразу вирішили перенести свої посольства до Львова. Зокрема, йдеться також про Великобританію, Австралію, Канаду і Німеччину.

США заявили, що не спостерігають відведення військ Росією від українського кордону. 17 лютого Америка повідомила, що Росія посилює свою військову присутність біля адмінмежі з Україною та направила ще тисячі військових. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!