На бульварі Лесі Українки забрали ще одну смугу дороги під паркомісця

1352 0
Раніше у Дептрансі обіцяли, що не робитимуть парковку на цьому боці бульвару
Фото: Пасажири Києва

Фото: Пасажири Києва

На бульварі Лесі Українки на відрізку від станції метро «Печерська» до ТРЦ «Гулівер»облаштували паркомісця замість смуги громадського транспорту. Про це повідомили в громадській ініціативі «Пасажири Києва».

Активісти зазначають, що паркомісця облаштовані впритул до переходів або близько до заїздів у двори, що створює ризик ДТП з пішоходами, кажуть транспортні експерти. Крім того, припарковані автівки ускладнюватимуть рух громадського транспорту та спонукатимуть інших водіїв паркуватися в непередбачених для цього місцях.

Так само у грудні 2022 року комунальники ліквідували смугу громадського транспорту з іншого боку бульвару. Тоді в КМДА пояснювали, що паркомісця потрібні військовому госпіталю, що розташований у дворах. Водночас, як звертають увагу активісти, там паркують автівки усі.

«Теза щодо облаштування паркомісць для військових та відвідувачів госпіталю є маніпулятивною, якщо побачити, хто насправді стає на виділених паркомісцях», - наголошують «Пасажири Києва»

Також активісти підкреслюють, що облаштування місць для паркування на бульварі Лесі Українки суперечить ДБН, адже ділянка розташована на ухилі.

До слова, у січні керівник Департаменту транспорту Руслан Кандибор під час ефіру програми «Питаннячка Києва», пояснюючи, що парковка потрібна для відвідувачів госпіталю, заявив, що протилежна сторона бульвару не  зазнає змін.

Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!