Київ

На лівому березі столиці з’явився безбар'єрний культурний простір

621 0
Найближчим часом там запрацює «пункт незламності».
Фото: Скриншот

Фото: Скриншот

Центральна бібліотека імені Г. Квітки-Основ'яненка у Дарницькому районі столиці переїхала у відремонтоване приміщення на вул. Вишняківській, 7б, в ній відкрився безбар'єрний культурний простір. Про це повідомив очільник Дарницької райдержадміністрації Микола Калашник.

У будівлі, куди переїхала бібліотека, відремонтували фасад, інженерні мережі, встановили нові вікна, нові меблі, а на вході облаштували ліфт для людей з інвалідністю. Виконали також благоустрій території, аби вона була доступною для людей на візках.

У новій бібліотеці є дитяча кімната, книгосховище, літня читацька зала. Бібліотечний фонд налічує 12 тисяч книжок.

Бібліохаб на Вишняківській можна використовувати як «пункт незламності», громадський простір для проведення зустрічей місцевих мешканців, волонтерів, проведення навчань, лекцій, тренінгів, виставок, зазначив Микола Калашник.

Нагадаємо, у Києві біля станції метро «Поштова Площа» запрацював безкоштовний простір для підлітків «Місце Сили». 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!