На Львівщині студенти розробили накладки для очей, щоб зберегти зір при пораненнях

597 0
Накладки виготовили на 3D-принтері.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

У неділю, 28 квітня, у Стрийському парку відбувся Ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024. Учні Новояворівського вищого професійного училища розробили комп’ютерну мишку, створену для людей з інвалідністю, та спеціальні накладки для очей, щоб зберегти зір при пораненнях – Wound Body. Це спеціальні накладки для ока, призначені зберегти сітківку ока людині до приїзду медиків. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

«Звичайний бинт, який накладають на поранене око, має здатність розшаровуватись і тим самим шкодити сітківці ока. Ці накладки допоможуть запобігти цьому і вони надають додаткового захисту. Накладки виготовляємо на 3D-принтері, а саму технологію нам підказали тренери з тактичної медицини. Під час ярмарку ми прагнемо ознайомити не лише зі своїм винаходом, але й назбирати кошти на подальше виготовлення накладок, адже усіх їх ми передаємо волонтерам, які співпрацюють з бригадами», – поділились учні Новояворівського ВПУ.

Загалом учасниками ярмарку стали понад 30 професійно-технічних закладів, фахових вищих та передвищих закладів освіти Львівщини та Дніпропетровщини, які презентували свої здобутки. Вони долучилися до програми «Компанія» від ГО Junior Achievement Ukraine.

На ярмарку представили широкий спектр товарів та послуг різних категорій. Охочі можуть спробувати ароматну випічку власного виробництва, корисні сухофрукти, насолодитися чашкою ароматного чаю або ж лимонаду.

Читайте також: У «Львівській політехніці» створили простір для студентів-айтівців

Також представили виготовлені учнями професійно-технічних закладів аксесуари та прикраси у патріотичному стилі. Для наймолодших відвідувачів діє зона з майстер-класами з прикрашання паски та ліплення з пластину. Усі зібрані кошти скерують на закупівлю дронів для Збройних Сил України.

Свої винаходи та продукцію презентували також учні зі Львова, Перемишлян, Добротвора, Нового Роздолу, Дрогобича, Стрия, Борині, Кривого Рогу тощо. 

Нагадаємо, що студент НУ «Львівська політехніка» Назар Кудерський спроєктував і виготовив модель протеза кисті.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!