Київ

На маршрутах двох потягів з Києва повернули воєнізовану охорону

725 0
Загалом вона працюватиме на трьох маршрутах: Київ – Ужгород, Дніпро – Трускавець і Київ –Краматорськ.
Фото: Поїзд Київ - Перемишль

Фото: Поїзд Київ - Перемишль

«Укрзалізниця» повернула воєнізовану охорону до потягів, повідомляє перевізник.

Наразі вона працює на таких трьох маршрутах:

  • №81 Київ – Ужгород
  • №41 Дніпро  Трускавець
  • № 712 Київ  Краматорськ

Протягом рейсу в потязі перебувають два представника воєнізованої охорони, які мають спецформу, знаки розрізнення й повинні постійно патрулювати вагони. Воєнізована охорона уповноважена здійснювати заходи фізичного впливу на порушників і передавати їх до правоохоронних органів, а також проводити особистий огляд пасажирів та огляд їхніх речей. Аби викликати працівників охорони, треба звернутися до провідника чи начальника потяга.

Представники охорони вже здійснили 17 рейсів із 30 червня. За цей час вони вирішили кілька дрібних конфліктів (наприклад, не пустили до потяга пасажира в нетверезому стані). Охорона також буде боротися із палінням у потягах та іншими адміністративними правопорушеннями, каже директор філії «Відомча воєнізована охорона» «Укрзалізниці» Володимир Александров.

Проєкт із воєнізованою охороною планують масштабувати «найближчим часом», із урахуванням результатів першого тижня роботи.

Повернення воєнізованої охорони – це частина безпекових заходів, як-от окремі купе для жінок, які також почали тестувати на окремих рейсах із 30 червня.

Пілотний проєкт із охорони пасажирських потягів «Укрзалізниця» запровадила в 2020 році. Працівники охорони патрулювали десять пасажирських потягів. Під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну проєкт призупинили.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!