Київ

На Метробудівській вулиці в Києві планують встановити нові стовпи з LED освітленням. Чому місцеві проти?

779 0
Родзинкою цієї вулиці є підвісні ліхтарі.

Комунальне підприємство «Київміськсвітло» вирішило провести оновлення освітлення та встановити стовпи із світлодіодами вздовж Метробудівської вулиці. Проте це викликало обурення місцевих жителів, оскільки підвісні ліхтарі є родзинкою цієї вулиці. Про це пише місцева жителька Маріанна Хмельницька.

За її словами, робітники прибули на вулицю в суботу та почали викопувати ями, а в неділю планували бетонування. Проте мешканці виступили проти встановлення стовпів замість підвісних ліхтарів.

Жінка викликала поліцію, бо робітники не пред'явили жодних документів і дозволів на роботи, крім посилання на тендер і сам проєкт. Жителі вирішили не чекати, доки все офіційно узгодять і самостійно закопали ями.

Вимоги місцевих жителів полягають в тому, щоб не демонтувати підвісні ліхтарі і не встановлювати нові стовпи. Максимум, вони пропонують зняти підвісні ліхтарі та обладнати їх світлодіодними лампами.

Нагадаємо, в Києві комунальники замінюють натрієві та ртутні світильники на світлодіодні ліхтарі. Світлодіоди мають високу енергоефективність і знижують споживання електрики на 70%. Оновлення вуличного освітлення передбачає не тільки заміну світильників, а й опор ліхтарів, мереж та шаф управління. Роботи тривають з 2017 року і не припинялись під час війни.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!