Київ

На найближчому засіданні Київрада перейменує станції міської електрички

651 0
Нові назви були розроблені ще у грудні 2022 року
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У четвер, 18 січня, депутати Київради голосуватимуть за перейменування залізничних станцій у Києві. Про це повідомляє ГО «Пасажири Києва».

Ці назви були розроблені ще у грудні 2022 року робочою групою ГО «Пасажири Києва» спільно з «Укрзалізницею», експертами та представниками комісії Київради з найменувань. Потім вони були винесені на голосування в додатку «Київ Цифровий».

Депутати голосуватимуть за такі назви:

  • Північна платформа станції Київ-Пасажирський стане Вокзальною. Станцію перейменують за назвою розміщених поруч станції метро «Вокзальна» та Вокзальної площі.
  • Рубежівський стане Берестейською. Станцію, названу на честь Рубежівської дитячої колонії, перейменують за назвою сусідніх станції метро «Берестейська» та Берестейського проспекту.
  • Вишгородська стане Пріоркою. Станцію назвуть на честь історичного району Пріорка, який починається від станції. Таке найменування також зафіксоване у назві музею «Хата Шевченка на Пріорці», що знаходиться поруч зі станцією. Перейменування також усуне плутанину зі станцією Вишгород, яку УЗ планує відновити у найближчому майбутньому.
  • Зеніт стане Куренівкою. Назву змінять на честь історичного району Куренівка, у якому розташована станція.
  • Троєщина-2 стане Райдужним. Станція найближче розташована до житлового масиву Райдужний.
  • Троєщина стане Воскресенкою. Станція найближче розташована до житлового масиву Воскресенка.
  • Київ-Дніпровський стане Микільською Слобідкою.
    Станція знаходиться поруч із житловим масивом Микільська Слобідка.
  • Київська-Русанівка стане Русанівкою. Перейменування зумовлене спрощенням назви, а також тим, що станція найближче розташована до житлового масиву Русанівка.
  • Лівий Берег стане Березняками. Нова назва станції усуне плутанину зі станцією «Лівобережна», а також вона найближче розташована до житлового масиву Березняки.

 

Крім цього планують перейменувати Залізничний позакласний міст на північному півкільці на Рибальський – за назвою півострова, який він перетинає.

«Укрзалізниця» вже 4 місяці в озвучці станцій використовує одночасно і стару і нову назви, щоб помʼякшити звикання. А кілька днів тому розмістила у вагонах оновлену схему, де продубльовані обидві назви.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!