Київ

На Позняках з’явився 50-метровий мурал на честь загиблих добровольців

649 0
На малюнку зображений командир підрозділу добровольчого батальйону ОУН, киянин Олексій Мовчан із позивним «Тінь».

На стіні багатоповерхівки на вул. Анни Ахматової з'явився 50-метровий мурал на вшанування пам'яті всіх добровольців, які загинули захищаючи Україну.  Про це повідомив очільник Дарницької райдержадміністрації Микола Калашник.

На відкриття муралу прийшли військові, місцеві жителі, а також дружина загиблого воїна Юлія Мовчан.

«Олексій дуже любив живі квіти, тож усі присутні приносили хризантеми у горщиках, аби їх можна було висадити поруч з муралом», — написав Микола Калашник.

Боєць добровольчого батальйону ОУН Олексій Мовчан народився в Києві в сім'ї військовослужбовця. Закінчив дарницьку середню школу №261. Брав участь у війні в Нагірному Карабаху. Мав посаду командир відділення військової розвідки. З 2014 року брав участь в АТО. 30 березня 2022 року був призначений командиром взводу добровольчого формування №25 територіальної громади Києва «ОУН». 26 квітня минулого року призваний до лав ЗСУ.

1 травня 2022 року, виконуючи бойове завдання, загинув у районі села Велика Новосілка Волноваського району Донецької області.

Того дня Олексій разом із трьома побратимами врятували 11 цивільних і кота з-під завалів, обстріляного Росією будинку. Мирних жителів перевезли у безпечне місце через заміновану дорогу. Фото із врятованим котом, яке взяли за основу для створення муралу, було зроблене за кілька хвилин до загибелі героя.

Автори стінопису — художник-мураліст Віталій Гідеван і його дружина Олена Нойна.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!