Київ

На сайті Київради з’явилась петиція про знесення постаменту від пам’ятника леніну на Бесарабці

2866 0
Постамент займає 9 квадратних метрів площі бульвару.
Інсталяція «Zaстрелись» біля постаменту памʼятника Леніну в Києві, 7 травня 2022 року

Інсталяція «Zaстрелись» біля постаменту памʼятника Леніну в Києві, 7 травня 2022 року

Київську владу закликають демонтувати постамент, що лишився після знесення пам’ятника Леніну на бульварі Тараса Шевченка. Відповідна петиція з’явилася на сайті Київради.

Автор петиції Василь Николишин пропонує демонтувати постамент, а місце під ним замостити такою ж плиткою, як і майданчик навколо.

«Хрещатик — це обличчя не тільки Києва, але і України. Це обличчя українців. Думаю з такими огризками історії воно виглядає непривабливо», - наголосив автор петиції.

Нагадаємо, памʼятник леніну на бульварі Шевченка встановили в 1946 році навпроти Бессарабського ринку — на місці масових страт у роки Другої світової. Після здобуття Україною незалежності його неодноразово намагалися знести. Десять років тому, під час Євромайдану в Києві памʼятник нарешті повалили. Згодом це місце перетворилося на арт-простір, де демонстрували тимчасові інсталяції митців з усього світу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!