На що витратила бюджетні гроші ваша школа. Інтерактивна мапа

7550 0
Міський центр інформаційних технологій створив інтерактивну карту, з якої можна дізнатися про джерела фінансування та видатки усіх шкіл Львова.
фото: Вікіпедія

фото: Вікіпедія

ЛКП «Міський центр інформаційних технологій» спільно з Інститутом міста проаналізували дані про джерела фінансування та видатки усіх 117 шкіл Львова за 2018 рік та візуалізувало їх на Порталі відкритих даних за допомогою інтерактивних мап та інфографік.

Для аналізу використали річні фінансові звіти всіх шкіл міста, а також додаткові дані від Управління освіти департаменту гуманітарної політики ЛМР. Загальний обсяг фінансування шкіл у 2018 році становив 1 млрд 380 млн 161,7 тис. гривень. Розміри фінансування шкіл відрізнялися — від 1,7 млн грн (Загальноосвітня школа «Берегиня») до 23 млн грн (Ліцей №93), — так само суми різняться з року в рік. Середньостатистична львівська школа отримує близько 12 млн грн річного фінансування. Третину всіх шкіл (32%) становлять ті, фінансування яких коливається від 10 до 15 млн грн, ще кожна п’ята школа (21%) потрапляє до категорії шкіл з фінансуванням 7-10 млн грн, по 16% — школи з бюджетом менше 7 млн грн та 15-18 млн грн, а 14% шкіл у 2018 році отримали загальне фінансування на понад 18 млн грн.

Читайте також: Якими документами можна підтвердити місце проживання дитини для зарахування у перший клас

Три чверті видатків усіх шкіл становить заробітна плата — понад 1 млрд грн (75,9%). Ще 88,8 млн грн школи витрачають на оплату комунальних послуг.

На інтерактивній карті можна переглянути інформацію по кожній школі міста. За допомогою фільтру можна знайти кожну окрему школу за її назвою або адресою розташування. Інтерактивний графік допоможе порівняти різні школи між собою — як в рамках міста загалом, так і по кожному району через застосування відповідних фільтрів. Ще один графік відображає взаємозв’язок між різними джерелами фінансування шкіл та їхніми поточними та капітальними видатками.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!