Київ

На стіні столичного вишу з'явилась мініскульптура «Цукровий бурячок» від ініціативи «Шукай»

749 0
У Києві з’явилася мініскульптурка проєкту «Шукай!», присвячена меценатам-цукрозаводчикам.
Фото: Юлія Бевзенко

Фото: Юлія Бевзенко

На фасаді першого корпусу Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» з’явилася мініскульптурка «Цукровий бурячок», повідомила екскурсоводка та авторка ініціативи Юлія Бевзенко.

Вона присвячена українським меценатам-цукрозаводчикам, які долучилися до розбудови Києва на початку ХХ століття. Це 39-та мініскульптурка у рамках ініціативи «Шукай!», що розповідає історію Києва.
 
Меценатом мініскульптурки «Цукровий бурячок» виступив Дмитро Синенко — підприємець, волонтер і випускник КПІ. Мініскульптурку «Цукровий бурячок» створив Юрій Білявський. Поряд із нею розміщена табличка з QR-кодом, за яким можна перейти на сайт проєкту та дізнатися докладнішу історію.
 
 
Київський політехнічний інститут для проєкту обрали оскільки він був заснований 1898 року на «цукрові гроші» київських меценатів. У 2023-му заклад відзначає 125-річчя.
 
«У червні 1898-го Київський політехнічний інститут вперше прийняв 360 студентів, а сьогодні в ньому здобувають освіту понад 20000 молодих людей. Протягом 125 років в інституті викладали та вчилися такі видатні українці як винахідник гелікоптера, авіаконструктор Ігор Сікорський, ракетобудівник Сергій Корольов, мостобудівники Євген та Борис Патони, математик Микола Делоне та десятки інших. Мініскульптурка цукрового бурячка, яка відтепер прикрашатиме фасад нашого першого корпусу, приверне увагу киян до історії закладу та міста», — говорить Наталія Семінська, проректорка з навчально-виховної роботи Київського політехнічного інституту ім. Ігоря Сікорського.
 
Кожен може відшукати «Цукровий бурячок» за адресою: Берестейський проспект, 37 (колишній проспект Перемоги), дворик першого корпусу КПІ, Музейна площа, на фасаді ліворуч від вікна.

 

ТЕГИ: київ, КПІ, шукай

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!