На в'їзд в Україну сформувались черги з кількох сотень автомобілів, які не встигли на нульове розмитнення

3018 0
Прикордонники також повідомляють, що черги перед вказаними пунктами пропуску не обмежують можливості пропуску легковиків, які перетинають кордон з приватною метою.
Фото: life.ko.net.ua

Фото: life.ko.net.ua

Сьогодні, 2 липня, на кордоні з Польщею все ще є черги із сотень легкових авто. Переважно їх планували ввезти в Україну, до 1 липня, поки діяв закон про скасування мита. Про це інформує Державна прикордонна служба України.

Читайте також: В Україні повертаються мито і податки на авто та імпортні товари. Роз’яснення

Найбільше авто впродовж 2 липня були у черзі на пропускному пункті «Зосин – Устилуг». 

  • «Зосин – Устилуг»– близько 400 легкових авто
  • «Долгобичув – Угринів» – близько 80 л/а
  • «Будоміж – Грушів» – близько 50 л/а
  • «Корчова – Краківець» – близько 30 л/а
  • «Медика – Шегині» – близько 60 л/а

«Більшість з вищезазначених легковиків транспортувалися до України особами, які планували скористатися пільговим розмитненням, дія якого припинена з 1 липня 2022 року», - йдеться у повідомленні.

Прикордонники також повідомляють, що черги перед вказаними пунктами пропуску не обмежують можливості пропуску легковиків, які перетинають кордон з приватною метою.

Відстежувати черг на виїзд з Польщі до України у мобільному додатку «Mobilna Granica» та за посиланням.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні почав діяти закон, який скасовує пільгове розмитнення імпортних транспортних засобів. Відтепер людина, яка перетинатиме кордон на придбаній в іншій країні автівці, повинна буде сплачувати митні платежі. Її залишили такими, як були до квітня цього року, відколи запрацювало нульове розмитнення. 

Якщо громадяни встигли до 00:00 год 1 липня перетнути кордон та ввезти в Україну придбаний імпортний автомобіль, але не подали декларацію на внутрішній митний підрозділ, їм вже доведеться сплатити мита та ПДВ. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!